خانه - پایگاه دانش کارجویا - چالش های مصرف انرژی چیست؟ ۳ مورد اصلی آن

چالش های مصرف انرژی چیست؟ ۳ مورد اصلی آن

چالش های مصرف انرژی
فهرست مطالب

چالش های مصرف انرژی چیست؟

انرژی از منبع های بسیاری به دست می آید.خورشید یکی از منابع انرژی گرمایی و نورانی است. باد و آب منابع انرژی جنبشی،یا انرژی حاصل از حرکت ،هستند. این منابع انرژی از جمله منابع انرژی تجدید پذیرند. ذخایر این نوع انرژی نامحدود است.سایر منابع انرژی تجدید ناپذیرند. ذخیره ی این نوع انرژی محدود است.

در زمینه ی مصرف همه ی انواع انرژی ، چه تجدیدپذیر و چه تجدید تاپذیر، مشکلات زیادی وجود دارد. انرژی های تجدید پذیر، مانند انرژی خورشیدی وباد ، وقتی آفتاب نمی تابد یا باد نمی وزد ، در دسترس نیستند. یافتن و جمع آوری کردن منابع انرژی های تجدید ناپذیر، مانند زغال سنگ، نفت، و گاز طبیعی دشوار است.

سوزاندن این انرژی ها نیز آلودگی تولید می کند. انرژی هسته ای از طریق اورانیم تولید می شود که عنصری پرتوزا و از جمله منابع انرژی تجدیدناپذیر است. مصرف انرژی هسته ای هوا را آلوده نمی کند، اما پسماند پرتوزا (رادیواکتیو) تولید می کند که باید به طور بی خطر و رعایت اصول ایمنی دفع شود.

 

چالش های مصرف انرژی

 

مردم سرتاسر جهان برای کسب انرژی به سوخت های فسیلی وابسته اند. بیشتر نیروگاه ها سوخت های فسیلی می سوزانند،و بیشتر خودروها و کامیون ها و اتوبوس ها با سوخت بنزنین یا گازوئیل حرکت می کنند. بیشتر خانه ها از طریق سوزاندن نفت، گاز طبیعی ،یا زغال سنگ گرم می شوند. سوزاندن سوخت های فسیلی هوا را آلوده و کربن دی اکسید گسیل می کند.

سوخت های فسیلی را باید از اعماق زمین استخراج کرد یا بیرون آورد،و پالایش یا فراوری کرد و به شکل های قابل مصرفی چون بنزنین یا گازوئیل دراورد. نهشته یا ذخایر سوخت فسیلی محدودند. با رشد جمعیت جهان، تقاضا برای انرژی افزایش می یابد. سوخت های فسیلی در همه جا یافت نمی شوند،از این رو باید از طریق کشتی، کامیون های نفت کش،یا خطوط لوله،به نواحی مختلف منتقل شوند. حمل نفت با کشتی می تواند به نشت یا ریزش نفتی بینجامد که محیط زیست را آلوده می کند.

 

سوخت فسیلی

 

رویارویی با چالش

امروزه ، مردم جهان تلاش می کنند با چالش های مصرف انرژی از طریق تمرکز بر کاهش مصرف ( کارآیی یا بازده ) انرژی روبه رو شوند. مردم با مصرف خردمندانه ی انرژی، می توانند مقدار کربن موجود در هوا را کاهش دهند. با استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر ، می توانیم وابستگی خود را به سوخت های فسیلی کاهش دهیم، تا جانوران و گیاهان در محیط زیستی سالم تر و پاکیزه تر زندگی کنند.

استخراج و تصفیه ی سوخت های فسیلی فرایندی پر هزینه و همراه با مصرف انرژی است. این فرایند میتواند سازوکار زیستگاه های طبیعی را مختل و متلاشی کند و به حیات جانوری و گیاهی آسیب وارد آورد.

صرفه جویی در مصرف انرژی

برق با سوخت های فسیلی و ردپاهای کربن چه ارتباطی دارد؟ نیروگاه ها برای تولید برق هرچه بیشتر سوخت فسیلی میسوزانند. سوختن نفت ،گاز یا زغال سنگ آب را داغ و به بخار تبدیل می کند. این بخار توربین هایی را به حرکت (چرخش) در می آورد که برق تولید می کنند. وقتی در مصرف انرژی مثل برق صرفه جویی میکنید ، مقدار سوخت فسیلی را کاهش می دهید که باید سوزانده شود.

تمام وسیله های برقی ،از جمله چراغ ها را هنگام ترک اتاق یا وقتی دیگر به کار کردن آنها نیازی ندارید، خاموش کنید. وقتی یک لامپ روشنایی میسوزد،به جای آن لامپ کم مصرف قرار دهید. به یاد داشته باشید که برچسب روی بسته بندی لامپ های کم مصرف را بخوانید و از دستورالعمل های نوشته شده روی آن ، برای دفع سالم این لامپ ها پس از سوخته شدنشان، پیروی کنید.

(لامپ های کم مصرف حدود ۷۵ درصد کمتر از لامپ های التهابی یا رشته ای معمولی برق مصرف میکنند، و دوامشان ۱۰ برابر این لامپ هاست، که آن هارا کارآمدتر و کم مصرف تر میکند. لامپ های ال ای دی از لامپ های کم مصرف معمولی هم کارآمدترند.)

چالش های مصرف انرژی

درها و پنجره ها را درزگیری کنید.در و پنجره های دارای درز و ترک،امکان گریز گرما به خارج را فراهم می آورند،و سبب می شوند بخاری و رادیاتور شما طولانی تر از مدت لازم کار کنند و انرژی مصرف کنند. نصب کردن درها و پنجره های دوجداره به جای درها و پنجره های معمولی نیز تفاوت زیادی ایجاد می کند.

برای پختن غذاهای کم حجم یا گرم کردن آنها از اجاق های برقی کوچک استفاده کنید.برای گرم نگه داشتن ظرف پخت و پز ، داخل فر اجاق ، درپوش آن را بگذارید تا گرم بماند.به جای این که کتری را پر از آب کنید و جوش آورید ،فقط همان قدر که نیاز دارید در آن آب بریزید و جوش آورید،همیشه کمترین مقدار مورد نیاز آب را در کتری بریزید تا انرژی کمتری هم مصرف شود.

بازمصرف یخچال :

همیشه در یخچال را ببندید، حتی اگر بخواهید چند لحظه ای آب در لیوان بریزید. بگذارید مواد غذایی کاملا خنک شوند، آن گاه آنهارا در یخچال بگذارید. هرچه غذایی که در یخچال می گذارید خنک تر باشد، برای یخچال سرد کردن و سرد نگه داشتن آن آسان تر است؛و انرژی کمتری مصرف میشود.

  • پیچک های پشت یخچال گرمای درون مواد غذایی را که بیرون می آیند،خارج میکنند. وقتی روی این پیچک ها گرد و خاک بنشیند، یخچال ناگزیر شدیدتر کار میکند و مدت بیشتری طول میکشد تا گرما را در فضا رها کند. دوبار در سال این پیچک ها را تمیز کنید و خاک و گرد روی آنها را بگیرید تا یخچال تمیز نگه داشته شود و در طول سال با حداکثر بازده کار کند.
  • برای یادگیری تمیز کردن یخچال به این سایت مراجعه کنید : https://mag.noorgram.ir/
  • برای گرم کردن آب انرژی زیادی مصرف می شود. در واقع، گرم کردن آب یکی از انرژی برترین و گران ترین کارهایی است که انجام می دهیم.

What are the challenges of energy consumption?

 

elnazjadidi
elnazjadidi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *