خانه - پایگاه دانش کارجویا - ۷ مورد اصلی اثرات ناشی از تغییر اقلیم چیست؟

۷ مورد اصلی اثرات ناشی از تغییر اقلیم چیست؟

اثرات ناشی از تغییر اقلیم
فهرست مطالب

۷ مورد اصلی اثرات ناشی از تغییر اقلیم چیست؟

تغییرات اقلیمی در اثر به هم خوردن توازن انرژی ورودی و خروجی از جو زمین در اثر افزایش انتشار گازهای گلخانه ای اتفاق افتاده است که خود را به صورت افزایش متوسط دمای زمین،کاهش بارش در مناطق خشک،افزایش سطح آب های آزاد در اثر انبساط حرارتی آب اقیانوس ها و ذوب شدن یخ های قطبی نشان میدهد و اثرات و پیامدهای منفی بر بخش های مختلف خواهد داشت.

 

اثرات ناشی از تغییر اقلیم

اثرات ناشی از تغییر اقلیم :

۱- آسیب های وارده بر بخش انرژی : در اثر تغییر آب و هوا ،بازدهی نیروگاه ها و به تبع آن ظرفیت تولید برق نیروگاه ها کاهش می یابد. همچنین تلفات شبکه برق با افزایش دما ،روند صعودی پیدا میکند. در نتیجه مصرف برق و مصرف سوخت های فسیلی نظیر گاز افزایش می یابد. سایر پیامدهای ناشی از تغییر آب و هوا (تغییر اقلیم ) در این بخش عبارتند از : خوردگی و از بین رفتن تجهیزات پالایشگاه ها و مجتمع های پتروشیمی، افزایش تلفات تبخیری بنزین، کاهش راندمان سیکل های تبریدی در پالایشگاه ها و غیره می باشد.

۲- آسیب های وارده بر منابع آبی : در اثر تغییر آب و هوا ،بارش برف و باران و کمیت و کیفیت آب کاهش می یابد. الگوی بارش از برف به باران تغییر میکند و همچنین میزان تبخیر رودخانه ها افزایش می یابد و کیفیت منابع آبی کم میشود و در نتیجه هزینه تصفیه آب،جاری شدن سیل و فرسایش رودخانه ها و سواحل دریاچه ها افزایش می یابد.

۳-آسیب های وارده بر بخش کشاورزی: تغییر الگوی بارش و دمای متوسط جو در اثر پدیده تغییر آب و هوا،بر تولیدات انواع محصولات باغی و کشاورزی آسیب وارد میکند.بنابراین کاهش تولیدات کشاورزی باعث کاهش اشتغال در بخش کشاورزی،کاهش امنیت غذایی و در نتیجه افزایش مهاجرت به شهرها را به دنبال خواهد داشت.

۴-آسیب های وارده بر بهداشت و سلامت انسان: یکی دیگر از اثرات پدیده تغییر آب و هوا ،شیوع انواع بیماری های واگیر دار و مسری است که میتواند سلامت انسان ها را تهدید کند. بیماری هایی که در اثر تغییر اقلیم تشدید میشوند عبارتند از : مالاریا،سالک،وبا،سایر بیماری های ناشی از جوندگان،افزایش آلرژی،به خاطر ذرات موجود در هوا ،افزایش ابتلا به بیماری آسم،افزایش ناراحتی های قلبی (افزایش فعالیت بیشتر سیستم گردش خون بر اثر گرم شدن هوا).

 

اثرات ناشی از تغییر اقلیم

 

۵-آسیب های وارده بر جنگل ها و مراتع: تغییر زیست بوم جنگل ها،انقراض جنگل های حساس،افزایش بیماری های گیاهی و آفت در جنگل ها،تشدید فرسایش خاک (در مناطق خشک و نیمه خشک)،ایجاد شرایط زیست محیطی نامناسب برای حیات وحش، افزایش احتمال آتش سوزی در جنگل ها،افزایش مهاجرت پرندگان و حیوانات در اثر تغییر شرایط اکولوژیکی،کاهش تولید علوفه در مراتع ،تغییر مراتع و در برخی موارد بیابان زایی،فرسایش خاک در اثر از بین رفتن پوشش گیاهی،آثار منفی بر پوشش گیاهی و تولیدمثل حیوانات.

۶-آسیب های وارده بر نواحی ساحلی : تخریب نواحی ساحلی و تغییر ژئومورفولوژی منطقه در اثر پیشروی آب اقیانوس و دریاها به سمت سواحل، تخریب تاسیسات نفتی و صنعتی ساحلی و تاثیر آن بر اقتصاد منطقه ای و ملی،افزایش طوفان های دریایی و تاثیر بر حمل و نقل و اقتصاد منطقه،نفوذ آب شور در آب های شیرین ساحلی،سفید شدن مرجان ها در اثر تغییرات دمایی،تغییر زیست بوم منطقه و مهاجرت ماهیان دریایی،تغییر در منابع درآمدی منطقه،به خطر افتادن امنیت غذایی،از دست دادن اشتغال در این نواحی و درنتیجه افزایش قاچاق کالا،تخریب زیستگاه های ساحلی در اثر افزایش سطح آب دریاها و پیشروی آب دریا در بستر رودخانه ها.

۷-آسیب های وارده بر زایدات(جامد و مایع) : افزایش شدت تخمیر،فساد سریع ضایعات و افزایش هزینه های جمع آوری و حمل و نقل زایدات،افزایش گازهای ناشی از فرایند تخمیر ضایعات در اثر افزایش دما،کاهش راندمان خاکچال در نواحی ساحلی به خاطر بالا آمدن سطح آب دریاها،از اثرات سوء پدیده تغییر اقلیم در بخش زایدات است.

تنها اثر مثبت تغییرات اقلیمی در بخش زایدات ،کاهش حجم فاضلاب در اثر افزایش تبخیر و به تبع آن کاهش هزینه های تصفیه فاضلاب در واحدهای تصفیه می باشد.

 

خلاصه نتایج کیفی اثرات سوء ناشی از تغییر اقلیم بر بخش های مختلف بود که توسط دفتر طرح ملی تغییر آب و هوا با همکاری مرکز ملی اقلیم شناسی مشهد وابسته به سازمان هواشناسی کشور مطالعه شده است.

elnazjadidi
elnazjadidi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *