خانه - پایگاه دانش کارجویا - ۳ اثر تغییر اقلیم بر بهداشت و سلامت انسان

۳ اثر تغییر اقلیم بر بهداشت و سلامت انسان

تغییر اقلیم بر بهداشت
فهرست مطالب

اثر تغییر اقلیم بر بهداشت و سلامت انسان

فعالیت های انسان موجب تغییرات چشمگیری در محیط زیست شده است که از مهمترین آنها تغییرات اقلیمی  میباشد. تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین  بر روی اساسی ترین عوامل تعیین کننده سلامتی یعنی غذا، آب و هوا تأثیر خواهد گذاشت.

 

اثر تغییر اقلیم بر بهداشت

مخاطرات  تغییر اقلیم:

پدیده تغییر اقلیم موجب تغییر الگوی انتشار بیماری ها و افزایش بیماری های وابسته به دما،بیماری های ناشی از آب و غذا و حشرات ،مشکلات بهداشتی ناشی از آلودگی هوا، کمبود مواد غذایی، مشکلات اجتماعی، قحطی،  گرسنگی و سوء تغذیه را تغییر خواهد داد .

 

بهداشت و سلامت

تغییر اقلیم و خطر بیماری های واگیردار:

یکی از پیامدهای تغییرات اقلیمی بر امنیت بهداشت و سلامت انسان ها:ایجاد و شیوع بیماری های واگیردار است. افزایش  دفعات وقوع موج های گرمایی، سبب افزایش رطوبت و آلودگی هوای شهرها میشود که خود میتواند بر سلامت انسان اثرگذار باشد. همچنین وقایعی مانند سیل و خشکسالی که از تبعات تغییرات آب و هوایی است، میتوانند از راههای مختلف بر سلامتی انسان تأثیر بگذارد.

از دست دادن سرپناه،کاهش تولید موادغذایی(گرسنگی)، آلودگی منابع آب، افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای واگیردار و آسیب به زیرساخت های ارائه خدمات سلامت همگی میتواند از اثرات وقایع مربوط به تغییرات آب و هوایی محسوب شوند.

اثر تغییر اقلیم بر بهداشت

+ اثرات منفی تغییر اقلیم بر سلامت انسان :

تغیرات آب و هوایی و به تبع آن افزایش میانگین دما، سبب افزایش موج گرمایی در تابستان و روزهای کمتر سرد در  زمستان میشود. افراد حساس به موج گرمایی شامل مبتلایان آسم، بیماران روانی، کودکان،افراد سالخورده ، افراد مشغول در مشاغل حرارتی استرس زاو بی خانمان ها، تحت تأثیر این تغییرات قرار میگیرند.

آلودگی هوا :
آلودگی هوای شهرهای بزرگ یکی از مشکلات عمده زیست محیطی است که پیامدهای خطرناکی بر روی سلامت انسان  ها، گیاهان،جانوران و حتی بناها و ساختمان ها دارد. مطالعات نشان داده است که اثرات بالقوه آلودگی هوا بر سلامت انسان شامل افزایش مرگ ومیر، مراجعه به بیمارستان، افزایش تغییرات در عملکرد دستگاه های مختلف بدن، بالاخص تنفسی، قلبی عروقی میباشد.

بسیاری از بیماری های انگلی، دارای پتانسیل بالایی جهت آسیب پذیری در برابر شرایط آب و هوایی جدید میباشند که این امر به دلیل وجود چرخه زندگی آزاد و میزبانان متعدد جانوری میباشد که مستقیماً در معرض این شرایط آب و هوایی قرار دارند. برای این بیماری ها، تغییر اقلیم می تواند مرزها را برای اجزای اکوسیستم تغییر دهد و شرایط را به سمت انتقال و دوام بیشتر انگل ها پیش ببرد.

بیشترین دماهای ثبت شده در اروپای غربی و آتش سوزی های طبیعی در سیبری، کوییزلند و کالیفرنیا  باعث افزایش آسم، عفونت های تنفسی و گرمازدگی شده است. عواملی همچون، نژاد، قومیت، فقر و جنسیت میزان تأثیرگذاری پیامدهای تغییر اقلیم بر جوامع مختلف را متفاوت میسازد.

 

اثر تغییر اقلیم بر بهداشت

 

اثر تغییر اقلیم بر بهداشت و سلامت کشورها :

در تابستان ۱۸۷۸، در قسمت جنوبی ایالات متحدآمریکا، بر اثر شیوع بیماری تب زرد به شکل  غیرمستقیم و از طریق نیش نوع خاصیاز پشه بین افراد منتقل میشد.در پی این رخداد، حدود صد هزار نفر از به این بیماری مبتلا شدند و تقریبا بیست هزار نفر بر اثر آن جانخود را از دست دادند.

سال ۲۰۱۸ دومین سال در تاریخ بود که مساعد ترین آب و هوا را برای گسترش باکتری هایی داشت که بیشتر موارد بیماری هایاسهالی و عفونت زخم در دنیا را سبب میشوند. طی ۳۰ سال گذشته، تعداد روزهایی که از نظر آب و هوایی برای رشد باکتریویبریو(عامل بیماری وبا) مناسب بوده، دو برابر شده است.

این خطر به طور خاص در کشورهای حوزه دریای بالتیک با وجود ۱۰۷ روزمناسب برای باکتری ویبریو در سال ۲۰۱۸ و در شمال شرقی کشور آمریکا که آب دریا به سرعت در حال گرم شدن است، بیشتر است.

منابع
-مقاله بررسی تغییرات اقلیمی بر روی بیماری ها-محمد براتی وهمکاران 
– بررسی تأثیرات تغییر اقلیم بر سلامت انسان-متین حجی زاده – امنیت بهداشت و سلامت در پهنه تغییرات اقلیمی-حسین آل کجبافهمکاران
– تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن بر بهداشت – سمین مهدی پور وهمکاران

elnazjadidi
elnazjadidi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *