خانه - پایگاه دانش کارجویا - تراشه نورالینک و چند نکته جالب در مورد آن

تراشه نورالینک و چند نکته جالب در مورد آن

تراشه نورالینک
فهرست مطالب

در این مقاله میخوایم در مورد تراشه نورالینک صحبت کنیم و چند تا نکته جالب در مورد اون بهتون بگیم. شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که هنگام صبح وقتی آلارم گوشی موبایلتان زنگ می زند در حالت خواب و بیداری فکر کنید که دست خود را برای گوشی دراز کرده و صدای زنگ را قطع کرده باشید. در حالی که هنوز خواب هستید و این فقط یک تصور بوده است.

تراشه نورالینک

اما واقعا چه می شد که اگر فقط به انجام یک کار فکر کنیم و آن کار به وقوع می پیوست؟ مثلا برای تایپ یک مقاله یا یک متن بدون استفاده از کیبورد و دستان، فقط با فکر کردن بتوانیم آن متن ر ا تایپ کنیم! ایلان ماسک در مصاحبه های اخیر خود به این فناوری اشاره کرده و اذعان داشته که این رویا محقق شده است. برای این کار لازم است که یک تراشه بسیار کوچک در داخل سر انسان جایگذاری شود. نام این تراشه نورالینک است. اگر میخواهید بیشتر با این تراشه و کاربردهای آن آشنا شوید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

معرفی تراشه نورالینک

روش کار این تراشه بدین صورت است که سوراخی با قطر کمتر از ۸ میلیمتر در جمجه ایجاد می شود و در داخل همان سوارخ تراشه ۴*۴ را با وسیله رشته هایی که از تار مو نازک تر هستند به مغز انسان متصل می کنند.

تارهای متصل کننده، الکترودها را به جایی می برند تا فعالیت های الکترونیکی نورون ها را رصد کنند. تمامی این فرآیندها باید با جراحی رباتیک انجام بگیرد تا به رگ ها خونی موجود در مغز آسیبی وارد نشود.

تراشه نورالینک

اما انرژی نورالینک از یک باتری لیتیومی تامین می شود که به پشت گوش متصل می گردد و می توان گفت تا حدودی شبیه به کاشت حلزون گوش در افراد کم شنوا است. به گفته ایلان ماسک تا ۱۰ عدد از این تراشه ها را می توان در جمجمه یک فرد تعبیه کرد.

تعداد الکترود ها در ابتدا ۱۰۲۴ تا اما از قرار معلوم تا ۱۶۰۰۰ عدد هم خواهد رسید. البته که هنوز معلوم نیست این تعداد الکترود چه تاثیری در روند بهبود و پیشرفت این تراشه ها دارند

روش کار تراشه نورالینک

ابتدا به ساکن باید این را بدانیم که اطلاعات بدن انسان از طریق پیام های عصبی منتقل می شود و الکترودهایی که در رشته های نورالینک هستند می توانند این پیام های عصبی را به نورون ها انتقال داده و فعالیت های مغز را تحریک کنند.

نورالینک پیام های مغز را خوانده و آن را به صورت فشرده پردازش می کند تا فقط اطلاعات کلیدی آن ها حفظ شود

ایلان ماسک در سال ۲۰۱۹ اولین آزمایش تراشه نورالینک را با میمون ها شروع کرد و طبق گفته ها از ۲۴ میمون آزمایش شده ۱۵ تای آن ها تا سال ۲۰۲۰ مردند. اما بعد از میمون ها، در سال ۲۰۲۰ این آزمایش بر روی خوک ها انجام گرفت.

در ویدیویی از خوک که تراشه ای بر روی سرش نصب شده بود به صورت زنده نحوه کار نورالینک را به نمایش می گذاشت. و همچنین در ویدیویی دیگر میمونی در حال انجام دادن بازی کامپیوتری پینگ پنگ بسیار خبر ساز شد.

تراشه نورالینک

اما یکی از مهمترین ادعاهای ایلان ماسک برگرداندن کامل بینایی بود حتی برای کسانی که نابینا به دنیا آمده اند. و کمک به افرادی که توانایی کنترل و حرکت ماهیچه های بدنشان را ندارند یا به اصطلاح دچار آسیب نخاعی شده اند. و این تراشه ها هم برای افراد بیمار و هم برای افراد سالم قابل استفاده است.البته به نظر این ویژگی ها از نورالینک اندکی بلند پروازانه است. اما باید دید که در آزمایش واقعی شرایط به چه صورت خواهد بود

سخن پایانی

تراشه نورالینک در سال ۲۰۱۶ تاسیس شد اما تا سال ۲۰۲۲ در خواست مجوزش توسط سازمان اف دی ای رد شد تا اینکه نهایتا اشکالات این تراشه توسط گروه ایلان ماسک رفع شد. اما به بهانه اینکه نورالینک اخیرا مجوز دولتی گرفته است آیا شما حاضر هستید که این تراشه در سرتان جایگذاری شود؟ به نظر پیشرفت سریع تکنولوژی باعث شده تا دنیا تغییرات فراوانی را به چشم ببیند.

برای دیدن مقاله های جذاب دیگر می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید.

بینگ جدید چیست؟

رقابت گوگل و مایکروسافت در هوش مصنوعی

۵ ابزار جذاب هوش مصنوعی

Yaser
Yaser

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *