خانه - پایگاه دانش کارجویا - حلقه ی while در پایتون | ۱ مثال کاربردی

حلقه ی while در پایتون | ۱ مثال کاربردی

فهرست مطالب

سلام به تمامی دوستان عزیزم ؛ توی این مقاله همونطور که تو مقاله ی قبلی قولش رو دادم قراره که با هم دیگه حلقه ی while در پایتون رو بررسی کنیم .

در مقاله ی قبل به مفهوم حلقه اشاره کردیم و گفتیم که در پایتون دو نوع حلقه داریم ( حلقه ی for و حلقه ی while ) در مقاله ی قبل حلقه ی for در پایتون رو بررسی کردیم که اگه تا الآن این مقاله رو مطالعه نکردین پیشتهاد می کنم که قبل از مطالعه ی این مقاله یه سری به مقاله ی قبلی بزنید.

خب توی این مقاله قراره دستور while رو با هم بررسی کنیم و چگونگی استفاده از این حلقه رو با هم یاد بگیریم.

نحوه ی استفاده از حلقه ی while در پایتون :

حلقه ی while در پایتون معمولا زمانی استفاده می شود که شرطی داشته باشیم و تا زمانی که شرط صادق است کار مورد نظر تکرار می شود . برای این که یک حلقه ی while در پایتون تعریف کنیم ابتدا عبارت while را نوشته و سپس شرط مورد نظر خود را درون پرانتزی در جلوی while می نویسیم. بعد از اتمام شرط و بستن پرانتز “:” گذاشته و به خط بعدی می رویم.

در خط بعدی به اندازه ی یک tab جلو آمده و کاری که حلقه در صورت صادق بودن شرط انجام میده رو می نویسیم.

نکته: کاری که در حلقه ی while تعریف کردیم تا زمانی که شرط ما درست باشد انجام می شود مگر اینکه خودمان یک حالت استثناء تعریف کنیم که در صورت رخ دادن آن حالت ، دیگر حلقه اجرا نشود و مفسر از حلقه بیرون بیاید.

· حواسمان به indent (فاصله ای که در هنگام تعریف کار مورد نظر در حلقه باید رعایت شود) باشد.

خب بریم که یه مثال از حلقه ی while رو با هم بررسی کنیم تا موضوعاتی که گفتیم بهتر جا بیفته:

در این مثال قراره تا زمانی که کاربر هنوز عدد ۲ رو وارد نکرده از کاربر ورودی بگیریم و بررسی کنیم که آیا عدد وارد شده فرد است و یا اینکه عددی که کاربر وارد کرده زوج می باشد.

درصورتی که کاربر عدد زوج وارد کند عبارت عدد شما زوج می باشد را به کاربر نشان می دهد و اگر عدد وارد شده فرد باشد عبارت عدد شما فرد می باشد چاپ می شود.

 

حلقه ی while در پایتون

به مثال بالا توجه کنید ؛ در این جا ابتدا متغیری به نام q تعریف کردیم و از کاربر پرسیدیم که آیا می خواهد برنامه را شروع کند یا خیر. در ادامه حلقه ی while تعریف کردیم و درون پرانتز آن این شرط را تعیین کردیم که اگر کاربر Y به معنای درخواست جهت شروع برنامه را وارد کرد برنامه شروع شود و کد های درون حلقه انجام شود اما اگر N به معنای عدم تمایل به شروع برنامه وارد شود برنامه متوقف گردد.

سپس درون حلقه متغیری به نام s تعریف کردیم و از کاربر پرسیدیم که آیا تمایل به ادامه ی اجرای برنامه دارد یا نه و مقداری که کاربر وارد می کند را داخل متغیرs  ذخیره می کنیم و شرط گذاشتیم که اگر کاربر کاراکتر N جهت عدم تمایل به ادامه ی برنامه را وارد کرد دستور  breakاجرا شده و از حلقه بیرون بیاید.

سپس از کاربر درخواست کردیم که عدد مورد نظر خود را وارد کند و از آن جایی که در مقالات قبلی به این موضوع اشاره کردیم که نوع داده ای که با استفاده از دستور input از کاربر می گیریم رشته هست پس آن را ابتدا به int (عدد صحیح) تبدیل می کنیم و سپس درون متغیری به نام n ذخیره می کنیم.

در مرحله ی بعدی بررسی می کنیم که عددی که کاربر وارد کرده فرد یا زوج است و این کار را با استفاده از عملگر mode (%) یا همون باقی مانده خودمون انجام میدیم و در صورتی که باقی مانده ی عدد وارد شده توسط کاربر بر عدد ۲ ، ۱ شد نتیجه می گیریم که عدد وارد شده فرد بوده و عبارت عدد شما فرد می باشد را برای کاربر چاپ می کنیم

و در غیر این صورت عددی که کاربر وارد کرده را زوج در نظر می گیریم و عبارت عدد شما زوج می باشد را به کاربر نمایش می دهیم.

خب این مقاله هم این جا به پایان می رسه؛ ممنونم تا انتهای مقاله همراه من بودین.

امیدوارم که این مقاله براتون مفید بوده باشه. تا مقاله ی بعدی خداوند یار و نگهدارتون.

ebrahim
ebrahim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *