خانه - پایگاه دانش کارجویا - دستورات کاربردی string در پایتون | ۱۰ تابع مهم (P2)

دستورات کاربردی string در پایتون | ۱۰ تابع مهم (P2)

فهرست مطالب

سلام خدمت تمامی دوستان عزیزم ؛ توی این مقاله قصد داریم ادامه ی توابع کاربردی string در پایتون رو با هم برسی کنیم و به شرح این دستورات کاربردی string در پایتون بپردازیم. برای همین بهتون پیشنهاد می کنم قبل از مطالعه ی این مقاله یه سری به مقاله ی قبلی بزنین.

  • دستور ()isalnum :

یکی از دستورات کاربردی string در پایتون دستور isalnum می باشد که این دستور در مواقعی استفاده می شود که می خواهیم چک بکنیم آیا در رشته ی ما به صورت همزمان از حروف و عدد استفاده شده است یا نه . اگر جواب مثبت باشد و در رشته مان هم عدد داشته باشیم و هم حروف جواب این دستور True می باشد و در غیر این صورت این تابع مقدار False را به ما بر می گرداند.

  • دستور()isalpha :

این دستور نیز از سری دستورات کاربردی string در پایتون می باشد که در مواقعی استفاده می شود که می خواهیم چک بکنیم آیا رشته ی مورد نظر تنها از حروف تشکیل شده است یا نه . در صورتی که عناصر تشکیل دهنده ی ما تنها حروف باشند مقدار True توسط این دستور برمی گردد و در غیر این صورت مقدار برگردانده شده توسط این دستور False می باشد.

  • دستور ()isdigit :

این دستور نیز مانند دو دستور بالا از سری دستورات کاربردی string در پایتون می باشد و همانطور که از اسمش مشخص است برای چک کردن این موضوع به کار می رود که آیا محتویات رشته ی مورد نظر تماما عدد است یا نه که در صورتی که تمام عناصر رشته ی ما عدد باشد تابع مقدار True و در غیر این صورت False را برمی گرداند.

  • دستور ()isspace :

این دستور هم از دستورات کاربردی string در پایتون می باشد که به بررسی این موضوع می پردازد که آیا درون رشته ی ما تمام عناصر space هستند یا نه که در صورتی که تمامی اجزای رشته فاصله باشند مقدار این تابع برابر با True خواهد بود.

  • دستور ()isupper :

این دستور نیز از سری دستورات کاربردی string در پایتون بوده و همانطور که از اسمش مشخص است چک می کند که ایا تمامی کاراکترهایی که درون رشته قرار دارند با حروف بزرگ نوشته شده اند یا نه. در صورتی که تمامی حروف استفاده شده در رشته بزرگ باشند مقدار خروجی این تابع برابر با True و در غیر این صورت برابر با False خواهد بود.

  • دستور ()islower :

این دستور هم از دستورات کاربردی string در پایتون بوده و می توان گفت که برعکس دستور قبلی عمل می کند. کار این دستور این است که چک بکند آیا حروف به کار برده شده در رشته ی مورد نظر کوچک هستند یا نه . در صورتی که تمامی حروف استفاده شده در رشته کوچک باشند مقدار خروجی این تابع برابر با True و در غیر این صورت برابر با False خواهد بود.

  • دستور upper() :

این دستور از دستورات کاربردی string در پایتون بوده و برای تبدیل کردن تمام حروف به کار برده شده در رشته به حروف بزرگ می باشد.

  • دستور lower() :

این دستور از دستورات کاربردی string در پایتون بوده و برای تبدیل کردن تمام حروف به کار برده شده در رشته به حروف کوچک می باشد.

  • دستور swapcase()  :

این دستور نیز از دستورات کاربردی string در پایتون بوده و برای برعکس کردن بزرگی و کوچکی حروف کاربرد دارد و حروف بزرگ را به حروف کوچک و حروف کوچک را به حروف بزرگ تبدیل می کند.

  •  دستور capitalize() :

این دستور برای بزرگ کردن حرف اول رشته به کار می رود و حروف دیگر را کوچک می کند.

در تصویر زیر تمام دستوراتی که در بالا بررسی شده اند را همراه با خروجی شان مشاهده می کنید :

دستورات کاربردی string در پایتون

در این مثال یک رشته شامل حروف و اعداد داریم و با توجه به اینکه درون رشته به جز حروف و اعداد از space هم استفاده شده در نتیجه خروجی تابع isalnum  برابر با False می باشد.

برای تابع isalpha هم به همین دلیل که به جز حروف space هم داریم و علاوه بر آن در رشته عدد هم وجود دارد خروجی این تابع نیز False می باشد. در رابطه با تابع isdigit هم به علت اینکه علاوه بر عدد از حروف و space در رشته استفاده شده است خروجی تابع False می شود.

به علت اینکه تمام رشته ی ما space نیست خروجی تابع  isspace نیز False می شود.

توابع isupper و islower هم به ترتیب چک می کنند که آیا تمام حروف بزرگ هستند یا کوچک . توابع upper و lower نیز تمام حروف را بزرگ و کوچک می کنند.

تابع swapcase نیز حروف یزرگ را به حروف کوچک و حروف کوچک را به حروف بزرگ تیدیل می کند و در آخر هم تابع captalize داریم که حرف اول رشته را بزرگ کرده و باقی حروف را کوچک می کند.

خب دوستان توی این مقاله هم ۱۰ تا از دستورات کاربردی string در پایتون رو با هم بررسی کردیم و در مقاله ی بعدی نیز قصد داریم که نکاتی دیگر در رابطه با string در پایتون را با هم بررسی کنیم.

این مقاله هم اینجا به پایان می رسه ؛ ممنونم که من رو تا انتهای این مقاله همراهی کردین.

امیدوارم که براتون مفید بوده باشه. تا مقاله ی بعدی خداوند یار و نگهدارتون.

ebrahim
ebrahim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *