خانه - پایگاه دانش کارجویا - ۲ کارخانه امبرائر و بمباردیر را بیشتر بشناسید.

۲ کارخانه امبرائر و بمباردیر را بیشتر بشناسید.

فهرست مطالب

در مقاله “سازندگان آمریکایی هواپیما(۱): بوئینگ و مک دانل داگلاس”، با دو شرکت بسیار معروف سازنده هواپیما در ایلات متحده آمریکا آشنا شدیم. در این مقاله قصد داریم تا با دو شرکت دیگرِ سازنده هواپیما، امبرائر و بمباردیر در قاره آمریکا آشنا شویم.

۱-امبرائر

امبرائر

کمپانی امبرائر، یکی از شرکت های نوظهور در عرصه تولید هواپیما در جهان می باشد که در سال ۱۹۶۹ فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت تحت مالکیت کشور برزیل می باشد و امروزه در کنار ایرباس و بوئینگ، یکی از چهار شرکت فعال در عرصه طراحی و ساخت هواپیما به شمار می رود.

تایپ های این شرکت، به دو خانواده ERJ(ERJ Family) و خانواده E-jet(E-jet Family) تقسیم بندی می شود.

امبرائر

  • ERJ Family: شامل سه تایپ ERJ135، ERJ140 و ERJ145 می باشد. تایپ های این خانواده از نوع هواپیماهای منطقه ای(Regional) کوتاه بُرد می باشند که تعداد مسافر کمی را می توانند جابجا کنند. هم اکنون حدود ۹فروند ERJ145 در سه ایرلاین آتا، پویایار و ایرلاین تازه تأسیس آساجت فعال است.

امبرائر

  • E-Jet Family: شامل E190 ،E175 ،E170 و E195 می باشد. تایپ های این خانواده، از نوع کوتاه برد و میان برد می باشند که تعداد مسافر بین تقربا ۷۰ تا ۱۲۴ نفر را می توانند جابجا کنند. تولید این خانواده به حدی برای امبرائر موفقیت آمیز بود که مالکان این شرکت تصمیم به طویل کردن و گسترش این خانواده گرفتند. امروزه امبرائر ۱۹۰ و ۱۹۵، از رقبای اصلی خانواده ایرباس۳۲۰ و بوئیینگ ۷۳۷ محسوب می شوند.

جهت آشنایی بیشتر با کمپانی امبرائر، می توانید به مقاله “امبرائر؛ شرکتی که هوانوردی برزیل را جهانی کرد” مراجعه کنید.

۲-بمباردیر

کمپانی امبرائر، یکی دیگر از چهار شرکت معروف فعال در عرصه تولید و ساخت هواپیما می باشد که تحت مالکیت کشور کانادا می باشد. این شرکت رسما از سال ۱۹۴۱ میلادی فعالیت خود را آغاز نمود. فعالیت های این شرکت، در ابتدا غیرهوانوردی بود. در سال ۱۹۸۶، با خریداری شرکت AirCanada(Air🍁) وارد عرصه هوانوردی شد. این کمپانی، در حوزه تولید و ساخت هواپیماهای منطقه ای(Regional) فعالیت می کند.

هواپیماهای ساخته شده توسط این کمپانی را می توان به سه خانواده Global Express و  Dash8 و CRJ تقسیم بندی کرد که خانواده CRJ، مشهورترین هواپیماهای ساخته بمباردیر هستند.

خانواده Dash8، به چهار سری زیر تقسیم می شود:

  1. Dash8 Q100
  2. Dash8 Q200
  3. Dash8 Q300
  4. Dash8 Q400

البته نام اصلی این خانواده De Havilland Canada DHC-8 می باشد که به Dash8 مشهور است.

DASH8 کارجویا

خانواده Global Express:

این خانواده، شامل هواپیماهای بیزینسی است که تعداد مسافر کمی را در مسافت نسبتاً مطلوبی جابجا می کند. در واقع خانواده Global Express، هواپیماهای شخصی ای هستند که معمولا دارای دکوراسیون و طراحی داخلی متفاوتی نسبت به هواپیماهای مسافربری عادی دارند.

تایپ های این خانواده شامل: Global 6000، Global XRS، Global 5000 و Global 5500/6500 می باشد.
نکته: با تغییراتی در ساختار خارجی(بدنه)، ساختار داخلی(طراحی داخی) و… این نوع هواپیماها، از آنها در حوزه نظامی نیز استفاده می شود.

Global Express1 کارجویا

bombardier global 6000 interior کارجویا

برخی از سری های نظامی این خانواده عبارتند از:

  • Global Eye
  • E-11A
  • Raytheon Sentinel

Global Express Military e1676724272442 کارجویا

خانواده CRJ:

مشهورترین خانواده این کمپانی، خانواده CRJ می باشد. این خانواده شامل هواپیماهای منطقه ای(Regional) می باشد.

تایپ های CRJ عبارتند از:

  • CRJ100/200
  • CRJ440
  • CRJ550
  • CRJ700
  • CRJ705
  • CRJ700 NextGen
  • CRJ900
  • CRJ900 NextGen
  • CRJ1000

Bombardier Picture1 کارجویا

مدل پایه این خانواده شامل دو سری CRJ100 و CRJ200 و مدل توسعه یافته آن شامل سری های CRJ700 به بعد می باشد.

Picture3 کارجویا

پروژه سریC معروف به “ایرباس۲۲۰”

پس از موفقیت های بیش از پیش بمباردیر در پروژه CRJ، این شرکت دست به طراحی CS100 زد، هواپیمایی که نه به بزرگی ایرباس A320 و بوئینگ B737 و نه به کوچکی خانواده CRJ بود. بمباردیر با این کار قصد داشت که به رقابت با ایرباس و بوئینگ بپردازد و به فکر این بود که هواپیمایی را روانه بازار کند که در ایرباس و بوئینگ، خلاء آن احساس می شد.

استفاده از آخرین تکنولوژی روزِ دنیا، آئرودینامیک پیشرفته و بویژه نبود رقیب در میان تایپ های ایرباس و بوئینگ و…، مهمترین دلایل مورد استقبال قرار گرفتن این تایپ از سوی کشورهای مختلف شد. اما باتوجه به اینکه بمباردیر، دست به پیش فروش تعدادی از این هواپیما با قیمتی کمتر زد بطوریکه ۷۵فروند از این هواپیما را به Delta Airlines فروخت. این، خلاف قوانینِ ایالات متحده آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر بود. از این رو کمپانی بوئینگ با شکایت به اتاق بازرگانی آمریکا، خواستار اعمال تعرفه ۸۰درصدی روی این هواپیما شد که در نهایت تعرفه ۳۰۰درصدی برروی این هواپیما اعمال شد.

ناگهان شرکت ایرباس وارد عمل شد و با واگذاری رایگانِ ۱.۵درصد سهام بمباردیر به ایرباس، یک معامله دو سر بُرد برای این دو شرکت نهایی شد. دلیل اصلی همکاری بمباردیر با ایرباس این بود که ایرباس، برند معروف تر و شناخته شده تری بود. همچنین چون خط تولید ایرباس، در آمریکا وجود داشت، پس CS100 مصول آمریکایی محسوب میشد و از پرداخت مالیات معاف می شد.

در نهایت نیز نام این هواپیما از “CS100” به “Airbus A220” تغییر پیدا کرد.

امروزه این هواپیما، جزوی از خانواده ایرباس محسوب می شود. جهت آشنایی بیشتر با این خانواده می توانید به مقاله “بزرگ ترین سازندگان هواپیمای مسافربری در اروپا” مراجعه نمایید.

 

مهدی افرشته
مهدی افرشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *