خانه - پایگاه دانش کارجویا - توابع کاربردی dictionary در پایتون | ۶ تابع

توابع کاربردی dictionary در پایتون | ۶ تابع

فهرست مطالب

با سلام خدمت تمامی دوستان عزیزم ؛ توی این مقاله قراره به بررسی توابع کاربردی dictionary در پایتون بپردازیم بالاخره از ساختمان داده هایی که توی این چند مقاله ی اخیر بررسی کردیم نوبتی هم که باشه نوبت ساختمان داده ی دیکشنری (dictionary) هست . اگر هنوز با ساختمان داده ی dictionary در پایتون آشنایی ندارین بهتون مطالعه ی مقاله ی انواع متغیرها و ۴ ساختمان داده در پایتون  رو پیش از ادامه ی مطالعه ی این مقاله پیشنهاد می کنم .

اگر خیلی مختصر و مفید بخوام ساختمان داده ی دیکشنری رو براتون توضیح بدم میگم هر عنصر از این ساختمان داده از دو بخش کلید (key) و مقدار (value) تشکیل شده که هر کلیدی یک مقدار دارد برای مثال می تونیم دیکشنری داشته باشیم که کلید های آن نام ، نام خانوادگی و شماره تلفن باشد و مقادیر آن نیز نام شخص ، نام خانوادگی و شماره تلفن آن باشد.

خب حالا بریم توابع کاربردی dictionary در پایتون رو با هم بررسی کنیم .

۱- تابع keys :

این تابع از توابع کاربردی dictionary در پایتون به حساب می آید و زمانی استفاده می شود که قصد داریم تمامی کلید ها (keys) در دیکشنری را یکجا داشته باشیم .

۲- تابع values :

این تابع هم مانند تابع keys می باشد با این تفاوت که همانطور که از اسم این تابع مشخص است برای بدست آوردن تمام مقادیر (values) در دیکشنری مورد نظر کاربرد دارد .

۳- تابع pop :

این تابع نیز از توابع کاربردی dictionary در پایتون می باشد و برای حذف یک عصر خاص از دیکشنری استفاده می شود .

برای استفاده از این تابع کافی است کلید (key) عنصری که قصد داریم از دیکشنری حذف کنیم را داخل پرانتز این تابع بنویسیم .

برای حذف یک عنصر نیز مانند دسترسی به مقدار یک کلید ۲ روش داریم . یک روش استفاده از تابع pop می باشد که بالاتر آن را بررسی کردیم و روش دیگر استفاده از تابع del است که در این روش کافی است del را نوشته و درون پرانتز آن نام دیکشنری را بنویسیم و درون براکت آن نیز کلید عنصر مورد نظر را که قصدداریم آن را پاک کنیم قراردهیم .

۴- تابع popitem :

حالا که تابع pop رو با هم بررسی کردیم بهتره که یه نگاهی هم به کاربرد تابع popitem در پایتون بندازیم . این تابع نیز مانند pop از توابع کاربردی dictionary در پایتونه و برای پاک کردن یک عنصر از دیکشنری کاربرد داره اما تفاوت این تابع با تابع pop در این است که از تابع popitem برای حذف کردن آخرین عنصر دیکشنری استفاده می شود اما تابع pop هر عنصر دلخواهی از دیکشنری را حذف می کند .

۵- تابع get :

در برخی مواقع نیاز داریم که به مقدار یک کلید در دیکشنری دسترسی داشته باشیم . این کار را می توانیم به راحتی با استفاده از تابع get انجام دهیم . برای انجام این کار کافی است کلید عنصر مورد نظر خود را که قصد داریم به مقدار آن دسترسی داشته باشیم در داخل پرانتز این تابع بنویسیم .

نکته : می توان از ۲ روش برای دسترسی به مقدار یک کلید در دیکشنری استفاده کرد . برای این کار می توان از تابع get استفاده کرد و یا نام دیکشنری را نوشته و در جلوی آن براکت گذاشته و درون آن نام کلیدی که مقدار آن را می خواهیم داشته باشیم قرار دهیم .

۶- تابع update :

اگه مقاله ی قبلی رو خوب مطالعه کردین این تابع باید براتون آشنا باشه . تابع update رو هم میشه از توابع کاربردی dictionary در پایتون دونست و همون کاری رو می کنه که در set هم انجام میده . پس برای ادغام دو dictionary با هم می توان از این تابع استفاده کرد.

برای یادگیری بهتر توابع کاربردی dictionary در پایتون بهتون پیشنهاد می کنم تصویر زیر رو که شامل مثال هایی از این توابع هست به خوبی بررسی کنید .

توابع کاربردی dictionary در پایتون

 

خب دوستان این مقاله هم اینجا به پایان میرسه ؛ ممنون که من رو تا انتهای مقاله همراهی کردین . امیدوارم بعد از مطالعه ی این مقاله بتونین به راحتی از دیکشنری و توابع کاربردی dictionary در پایتون استفاده کنید . تا مقاله ی بعدی خداوند یار و نگهدارتون .

ebrahim
ebrahim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *