خانه - پایگاه دانش کارجویا - بازارکار مهندسی برق | بررسی ۳ مورد مهم در مهندسی برق

بازارکار مهندسی برق | بررسی ۳ مورد مهم در مهندسی برق

بازارکار مهندسی برق
فهرست مطالب

بازارکار مهندسی برق

تا حالا به این فکر کردید که اگه مهندس برق بشید چقدر درآمد خواهید داشت؟ بازارکار مهندسی برق میدونید چجوریه؟ به نظرتون بازارکار مهندسی برق پر رونقه یا کساد؟ امروز با این مقاله از کارجویا همراه باشید تا ببینیم بازارکار مهندسی برق چجوریاس ….

مطالبی که امروز بررسی می ­کنیم :

  • وظایف یک مهندسی برق
  • درآمد مهندس برق چقدر است؟
  • بازارکار مهندسی برق برای خانمها
  • جمع بندی

می توانید مقالات دیگر را نیز در سایت کارجویا مشاهده بفرمایید.

—————————

بازارکار مهندسی برق
عکس ۱ : آنتن های بزرگ مخابراتی

وظایف یک مهندس برق

برای اینکه از بازارکار مهندسی برق باخبر باشیم باید اول بدونیم وظایف یک مهندس برق چیه؟

مهندسان برق، اصول برق و الکترونیک و مغناطیس رو برای توسعه محصولات و سیستم‌های الکتریکی به کار می‌برند. اونا در طراحی‌های خودشون میزان ریسک رو ارزیابی می‌کنن و در کار نیز تمام مراحل رو با استانداردهای ایمنی و اصول مهندسی برق مطابقت می‌دن.

بازارکار مهندسی برق
عکس ۲ : بازارکار مهندسی برق،مهندس سیستم قدرت

 

در زیر به طور موردی به وظایف صلی یک مهندسی برق اشاره کردیم :

  1. طراحی،کنترل و پیاده سازی سیستم‌ها و محصولات الکتریکی
  2. اطمینان از طراحی، ‌تولید و نصب سیستم‌های برقی مطابق با نیازهای مشتری و استانداردهای ایمنی
  3. بکارگیری فرایندهای جدید و نوآورانه در طراحی و تولید
  4. تجزیه و تحلیل کیفیت و عملکرد در سیستم‌های جدید و قدیمی رایانه‌ای
  5. تجزیه و تحلیل داده و استفاده از آنها برای پیشرفت کار
  6. بررسی پروژه‌ها برای نیازهای جدید به تجهیزات، هزینه‌ها و همچنین تهیه بودجه
  7. کنترل برنامه‌های نگهداری و بازرسی

خب حالا که فهمیدیم یک مهندس برق باید چه کارهایی رو انجام بده و چه وظایفی رو برعهده داره،پس وقتشه که ببینیم با انجام این وظایف چقدر در ماه میشه درآمد داشت.

درآمد مهندس برق چقدر است؟

برای کسب اطلاعات درباره میزان درآمد در بازارکار مهندسی برق میتونیم سراغ سایت iransalary بریم. به طور معمول مهندسان برق در ایران حقوق تعریف شده‌ای دارن که با توجه به نرخ تورم سالانه تعیین میشه و همین الان با تعیین رشته و بازارکار موردنظرتون میتونید میزان حقوق دریافتی رو مشاهده کنید.

در بازارکارمهندسی برق،این میزان حقوق برای هر مهندس برق شامل مواردی مانند حق مسکن، هزینه رفت و آمد و سایر موارد می‌شه. هر مهندس برق، همون‌طور که گفتیم می‌تونه بر اساس تجربه، مهارت، موقعیت جغرافیایی شرکت حقوق متفاوتی داشته باشد.مسلما فردی با سابقه بالا و همچنین مهارت‌های مورد نیاز مهندس برق میتونه به حقوق های بالاتری هم چشم داشته باشه.

بازارکار مهندسی برق
عکس ۳ : بازارکار مهندسی برق،مهندس الکترونیک

 

شاخه تحصیلی و گرایش مهندسی برق نیز یکی از مواردی است که می‌تواند روی حقوق و دستمزد تأثیر داشته باشد و در بازار کار برخی گرایش‌ها بیشتر تقاضا داشته باشند. با توجه به گرایش انتخابی در هنگام تحصیل،محل کار و نوع کاری که هر مهندس برق قدرت،الکترونیک،کنترل یا مخابرات انجام میدهد میزان درآمد متفاوتی رو میتونه داشته باشه که مقدار این درآمد علاوه بر تجربه و حرفه­ای گری خود مهندس برق به میزان تقاضای بازار هم بستگی داره.

اگه میخواید با گرایشهای مختلف مهندسی برق آشنا بشید، کلیک کنید.

بازارکار مهندسی برق برای خانمها

بازارکار مهندسی برق برای خانمها کم رونق بالایی نداره. این مسئله میتونه علت های زیادی داشته باشه. ازجمله اینکه خانم ها کمتر به رشته های مهندسی (مخصوصا رشته سختی مثل برق) علاقه نشون میدن و اینکه اگه خانمی علاقمند به تحصلی در این رشته باشه،ظرفیت دانشگاه های ایران در رده به شکل مساوی تقسیم نشده و تعداد دانشجوهای پسر تقریبا ۲ الی ۳ برابر دختران است.

بازارکار مهندسی برق
عکس ۴ : بازارکار مهندسی برق برای خانمها

 

البته که مشاغل مهندسی وسعت زیادی داره و بازارکار مهندسی برق مطمئناً به خانم‌های بیشتری احتیاج دارد. این بخش به دنبال افرادی با ایده‌های تازه، دیدگاه‌های جدید، تجارب متنوع و رویکردهای مختلف در زمینه نوآوری است. با این وجود، کلیشه‌های نهادینه شده جنسیتی می‌تونه دختران و زنان رو از ادامه کار در رشته‌های مهندسی خصوصا مهندسی برق منصرف کنه که باید با افزایش دید و افزایش آگاهی برای به چالش کشیدن ذهنیت‌های غلط استفاده کرده و درک عمومی رو برای ایجاد چنین فضای کاری برابر ایجاد کرد.

بازارکار مهندسی برق
عکس ۵ : بازارکار مهندسی برق،تعمیر فیوز مینیاتوری

جمع بندی

در این مقاله به بررسی بازارکار مهندسی برق پرداختیم و دیدیم که اگه بخواید در این رشته تحصیل کنید میتونید چه انتظاری داشته باشید و پیش بینی­تون از درآمدزایی در ماه چقدر باشه که با توجه به تورم و بازارکار مهندسی برق و البته رشته ها و مشاغل دیگع در ایران خیلی نمیشه دقیق دربارش اظهارنظر کرد ولی داشتن یه چشم انداز کلی میتونه کمک بزرگی به مهندسان تازه وارد و نوورود بکنه.امیدوارم از این مقاله کارجویا هم استفاده کافی برده باشید و همچنان با ما و مقاله هامون همراه بمونید.

MohammadMahdi
MohammadMahdi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *