بهترین نرم افزارهای مهندسی برق
یکی از نکات مهم و ابزار اصلی رشته های مهندسی،نرم افزارهای کدنویسی و شبیه سازی مداری است که در این مقاله امروز میخوایم به بررسی و معرفی بهترین نرم افزارهای مهندسی برق بپردازیم؛پس تا پایان این مقاله همراه ما در کارجویا باشید.
موضوعاتی که در این مقاله درباره شون میخوایم حرف بزنیم :
- آشنایی با بهترین نرم افزارهای مهندسی برق
- Mathworks Matlab
- Altium Designer
- Codevision AVR
- Proteus&Orcad
- Autocad Electrical
- نتیجه گیری و جمع بندی
می توانید مقالات دیگر را نیز در سایت کارجویا مشاهده بفرمایید.
—————————
آشنایی با بهترین نرم افزارهای مهندسی برق
در ابتدای بررسی بهترین نرم افزارهای مهندسی برق باید اشاره کنم که واسه کار با این نرم افزارها بهتره که به تئوری های وابسته به انجام پروژه مربوطه مسلط باشید و بتونید تحلیل های دستی و مداری رو هم انجام بدید تا موقع تحلیل های نرم افزاری کاملا متوجه نتیجه و خروجی کار بشید.
پس با هم به بررسی موردی بهترین نرم افزارهای مهندسی برق می پردازیم،البته قبل از اون باید خدمتتون بگم که هر کدوم از این نرم افزارها رو میتونیم در مقاله های اختصاصی و جداگانه بررسی کنیم و موارد مختلفِ مرتبط با اونا رو آموزش بدیم.حالا بریم سراغ بررسی:
Matlab
در صدر لیست بهترین نرم افزارهای مهندسی برق،یکی از معروفترین و جامعترین نرم افزارها متلب هستش.در مهندسی برق باید با محاسبات سنگین و خیلی پیچیدۀ مربوط به طراحی سر و کله بزنیم،پس حتما نیاز به یه نرم افزار محاسبه گر قوی داریم. متلب توانایی حل سنگینترین محاسبات مربوط به مهندسی برق و ریاضی رو حل کنید. همچنان متلب توانایی دستور تعریف کردن رو داره،میتونه شبیه سازی های مختلف رو با بخش Simulink انجام بده و انواع شبیه سازی های مختلف قطعات الکترونیکی و قدرتی رو داره.
مثلا از دیود گرفته تا ترانسفورماتورهای نیروگاهی،در این نرم افزار قابل شبیه سازی هستند. جالبه که بدونید در این نرم افزار میشه انواع تحلیل ها رو روی الکتروموتورها انجام داد.نصب و فعال کردن نرم افزار هم بسیار آسونه ولی حجم بالایی رو از حافظه سیستمتون اشغال میکنه که میتونید با نصب نکردن یه سری امکاناتش،در استفاده از حجم اینترنت و سیستمتون صرفه جویی کنید.حواستون هم باشه که حتما نسخه b نرم افزار رو نصب کنید.باگ کمتری داره و سرعتش هم بالاتره. واسه نصب نرم افزار هم میتونید اینجا کلیک کنید.
Altium Designer
دومین مقام از بهترین نرم افزارهای مهندسی برق اختصاص پیدا میکنه به Altium Designer،نرم افزاری بسیار کاربردی واسه طراحای بردهای چاپی و مدارات الکترونیکی.این نرم افزار میتونه انواع شماتیکهای مداریات الکترونیکی رو پیاده سازی کنه.از جمله ویژگیهای این نرم افزار در مقابل سایر رقبای خود در زمینه الکترونیک میتوان به قدرت شبیه سازی بالای این نرم افزار اشاره کرد.
یکی از ویژگی های متمایز کنندهی این نرم افزار، قدرت مسیریابی بسیار حرفهای اون در مدارات PCB خیلی پیچیده و طراحی مناسبتر اون مبنتی برهوش نرم افزاری هستش که باعث می شه طراحیها دقت و استانداردهای بالاتری داشته باشه. اما یه مشکل بزرگ این نرم افزار نیازمند بودن به قدرت سخت افزاری بالای سیستمتون برای اجرای اونه.همچنین فعال سازی آلتیوم هم کمی سخت است و برای نصبش ممکنه نیاز به کمک داشته باشید.اگه نرم افزار رو ندارید یا میخواید نصبش رو یاد بگیرید، به راهنمای نصب Soft98 توجه کنید.
Codevision AVR
در سومین جایگاه از بهترین نرم افزارهای مهندسی برق میتونیم به کد ویژن اشاره کنیم که یکی از نرم افزارهای قدرتمند برای برنامه نویسی انواع میکروکنترلر های AVR است.امروزه در هر زمینه الکترونیکی-کنترلی بخوایم پروژه ای انجام بدیم،نیازمند سیستم های کنترلِ دیجیتال هستیم که بخش بزرگی از اون با الکترونیک ترکیب شدن.
در این نرم افزار به راحتی میشه کدها رو نوشت،توابع کتابخانهای رو اضافه کرد،از توابع حوزه زمان استفاده کرد و انواع کنترلرهای مبتنی بر زمان رو طراحی کرد.مثلا کد نویسیهای بسیاری از ابزار آلات برقِ صنعتی عبارت “کار با میکروپروسسور” روی آنها درج شده،با استفاده از این نرم افزار بوده است.همچنین زبان برنامه نویسی در این نرم افزار C و C++ و زبان اسمبلی می باشد.
نکته قابل توجه اینه که میشه ارتباط علوم کامپیوتر و مهندسین کامپیوتر با مهندسین برق رو در این نرم افزار مشاهده کرد.همچنین با دونستن زبان برنامه نویسی و کار با این اصول میتونید از موارد ساده ای مثل سیستم های کنترلیِ سطحِ آبِ داخل مخزن شروع کرده و تا هواپیمای بدون سرنشین ادامه بدید و یا حتی یک فرودگاه را بطور کامل و اتوماتیک کنترل کنید.
نحوه ی فعال سازی این نرم افزار نیز بسیار ساده بوده و به آسانی فعال می شود.برای نصب نرم افزار میتونید اینجا کلیک کنید.
Proteus&Orcad
این دو نرم افزار که در رده چهارم بهترین نرم افزارهای مهندسی برق قرار دارند، در حالتهای گذرا و پایدار برای تحلیل و شبیه سازی مدارهای قدرت و دریافت پاسخ اونها کاربرد بالایی دارند.مدلهای زیادی در این نرم افزار وجود دارد که شامل المانهای پسیو ساده، توابع کنترل کننده، ماشینهای الکتریکی، دستگاهها و خطوط انتقال و … میشه.
پروتئوس هم یکی از نرم افزار های ساده و کم حجم و در عین حال بسیار قدرتمند هست و از اون به عنوان آزمایشگاه کامل الکترونیک یاد می شود.شما تمامی امکاناتی را که یک آزمایشگاه می تواند داشته باشد را در اختیار دارید که برای تحلیل های مداری بسیار کارآمد هست ولی در رقابت با Altium ضعف هایی داره که به عنوان مثال مشکلات کتابخونهای،باگهای نرم افزاری زیاد و نرخ به روز رسانیهای کُند از بدیهای این نرم افزار است.فعال سازی این نرم افزار کمی دشوارتر از بقیه نرم افزارهاست ولی با توجه به این آموزش نصب،بسیار ساده میشود.
Autocad Electrical
آخرین نرم افزاری که در زمینه بهترین نرم افزارهای مهندسی برق میخوایم دربارهش حرف بزنیم Autocad Electrical هست و اتوکد الکتریکال یکی از نرم افزارهای قدرتمند حوزه مهندسی برق می باشد.برای شروع نقشه کشیهای صنعتی ما اتوکد رو در ابتدا پیشنهاد میدیم چون هم کاربری آسونی داره و هم شما در این نرم افزار می تونید تک تکِ المانهای برقی و قطعات برق صنعتی را به طور سمبلیک و شماتیک وارد کنید. در این نرم افزار تمامی مدارات فرمان ساده و پیشرفته انواع PLC ها و سنسور ها رو میشه طراحی و ترسیم کرد و بهترین شماتیک رو انتخاب کرد.
نتیجه گیری و جمع بندی
امروز و در این مقاله با ۵ تا از بهترین نرم افزارهای مهندسی برق آشنا شدیم و اطلاعات بسیار خوب و مناسبی رو درباره اون کسب کردیم.این ۵ نرم افزار جزو بهترین نرم افزارهای مهندسی برق و از پرکاربردترین نرم افزارهای هستند که در صنعت بسیار بسیار استفاده میشوند.امیدوارم که از این مقاله کارجویا نیز استفاده خوبی کرده باشید و همچنان با ما و مقاله هامون همراه باشید.
منابع :