پایگاه دانش کارجویا » ۳ تا از اختلالات شخصیت گروه ج

پایگاه دانش کارجویا

در پایگاه دانش کارجویا، اطلاعات خود را در زمینه های مختلف به روز کنید.

۳ تا از اختلالات شخصیت گروه ج

اختلالات شخصیت گروه ج
فهرست مطالب

در قسمت های قبلی سری مقالات اختلالات شخصیت، ما راجب اختلالات شخصیت گروه الف و اختلالات شخصیت گروه ب صحبت کردیم و توضیح دادیم که هر کدام از این گروه ها چه ویژگی ها دارند و هر کدام از این گروه ها شامل کدام اختلال های شخصیت میشوند.

ما دانستیم که گروه الف شامل اختلالات شخصیت پارانوئید، اسکیزوئید، اسکیزوتایپی میشود؛ و گروه ب شامل اختلالات شخصیت ضد اجتماعی، مرزی، نمایشی، خودشیفته میشود.

اکنون ما در قسمت سوم و آخر این سری مقالات میخواهیم راجب اخرین گروه این اختلالات، یعنی اختلالات شخصیت گروه ج صحبت کنیم و توضیح دهیم که این گروه، که آخرین گروه اختلالات شخصیت نیز هست، چه ویژگی هایی دارد و شامل چه اختلالاتی میشود.

اگر شما نیز میخواهید با این گروه از اختلالات آشنا شوید، با ما همراه باشید.

پیش از خواندن این مقاله پیشنهاد میشود دو قسمت قبلی این سری از مقالات را نیز مطالعه کنید.

میتونید مقالات بیشتری نیز در کارجویا مطالعه کنید. برای این کار کافی است به بخش دسته ها مراجعه کنید، دسته مورد علاقه خود را انتخاب کنید و مقالات مربوط به آن دسته را مطالعه کنید.

فهرست

  • اختلالات شخصیت گروه ج
  • اختلال شخصیت دوری جو
  • اختلال شخصیت وابسته
  • اختلال شخصیت وسواسی _ جبری
  • جمع بندی

اختلالات شخصیت گروه ج

ما در اختلالات شخصیت گروه ج مجموعه ای از اختلالات را میابیم که افرادی را در بر میگیرند که مضطرب و بیمناک و بسیار مقید به نظر میرسند. آن ها به درون گرایش دارند و ممکن است برخلاف افراد مبتلا به اختلالات شخصیت گروه ب، توجه کمی را به خودشان جلب کنند.

این گروه، شامل اختلالات شخصیت دوری جو، وابسته، وسواسی _ جبری است؛ در ادامه با هر کدام از این اختلالات به صورت جداگانه آشنا میشویم، پس با ما همراه باشید.

اختلال شخصیت دوری جو

اختلال شخصیت دوری جو، اولین اختلال از سری اختلالات شخصیت گروه ج است.

افرادی که اختلال خصیت دوری جو دارند، خود را به صورت اشخاصی که فاقد مهارت های اجتماعی هستند و ویژگی هایی مطلوبی ندارند که باعث شوند دیگران بخواهند با آن ها باشند، توصیف میکنند. این افراد چیزی بیش از ((کمرو)) هستند. احساس خجالت و بی کفایتی آن ها به قدری نیرومند است که ترجیح میدهند پیرامون دیگران نباشند. این افراد تقریبا به طور کامل از رویارویی  های اجتماعی فاصله میگیرند و به ویژه از هر موقعیتی که احتمال داشته باشد احساس شرمندگی کنند، اجتناب می ورزند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت دوری جو که متقاعد شده اند نزد دیگران از لحاظ اجتماعی حقیرند، نسبت به طرد و تمسخر بسیار حساس میشوند، و بی غرضانه ترین اظهار نظر را به صورت انتقاد تعبیر میکنند. این افراد به جای اینکه خطر شوخی کردن دیگران با خود یا طرد شدن شان را بپذیرند ترجیح میدهند که در عالم تنهایی خودشان بمانند.

درگیر شدن در رابطه های صمیمانه، تهدیدی جدی برای آن ها است، زیرا میترسند وقتی نقایص آن ها برای همسرشان و یا دوستانشان آشکار شود، شرمنده و تمسخر شوند.

این افراد معمولا گوشه گیر هستند، بعید است صمیمیت را تجربه کنند، و قادر به احساس لذت نیستند. حالت منفی آن ها شکل اضطراب مزمن و شدید به خود میگیرد.

درمانگران شناختی _ رفتاری ممکن است از مواجهه تدریجی مراجع با موقعیت های اجتماعی که روبرو شدن با آن ها به طور فزاینده ای برای او دشوار تر است، استفاده کنند. آن ها همچنین یک سری مهارت خاص را به مراجع آموزش میدهند تا روابط صمیمانه وی را بهبود بخشند.

خود ماهیت این اختلال، پیش آگهی درمان را ضعیف میکند؛ به این علت که این مراجعان نسبت به احتمال هر گونه ارزیابی منفی بسیار حساس هستند.

اختلال شخصیت وابسته

اختلال شخصیت وابسته، دومین اختلال از سری اختلالات شخصیت گروه ج است.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته قویا به سمت دیگران کشیده میشوند. با این حال، این افراد به قدری متکی و منفعل هستند که ممکن است به خلاف میل خود برسند، زیرا دیگران از نبود استقلال آن ها به تنگ می آیند و ناشکیبا میشوند. این افراد به قدری متقاعد شده اند بی کفایت هستند، که حتی نمیتوانند در جزئی ترین مسائل تصمیم گیری کنند.

دیگران ممکن است افراد مبتلا به این اختلال را ((چسبان)) توصیف کنند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته وقتی تنها هستند، احساس میکنند مایوس و طرد شده اند. آن ها معمولا نگران این هستند که افراد نزدیک، آن ها را ترک کنند. این افراد نمیتوانند خودشان فعالیت های تازه را آغاز کنند، زیرا احساس میکنند اگر دیگران اعمال آن ها را هدایت نکنند، مرتکب اشتباه خواهند شد.

این افراد برای اینکه دیگران از آن ها بیزار نشوند، دست به هر کاری میزنند. مثلا با عقاید دیگران موافقت میکنند، حتی زمانی که باور دارند این عقاید گمراه کننده هستند. گاهی مسئولیت هایی را که فرد دیگری نمیپذیرد، بر عهده میگیرند تا دیگران آن ها را تایید کنند و دوست بدارند.

اگر کسی از آن ها انتقاد کند، احساس میکنند خُرد شده اند. آن ها با تمام وجود خود را درگیر روابط میکنند و وقتی این روابط خاتمه میابند، بسیار متاثر میشوند. این وابستگی مفرط باعث میشود که فورا جویای رابطه ای دیگر باشند تا جای خالی را پر کنند.

اختلال شخصیت وسواسی _ جبری

اختلال شخصیت وسواسی _ جبری، سومین اختلال از سری اختلالات شخصیت گروه ج است.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی _ جبری، خودپنداره و احساس ارزشمندی خود را بر حسب بار آور بودن خود تعیین میکنند. قبلا دیدیم که افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته نیز ممکن است برای تقویت خود پنداره خویش، بیش از حد به موفقیت های شغلی گرایش داشته باشند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی _ جبری جویای تایید به خاطر دستاورد های خود نیستند، بلکه در عوض با حذف روابط اجتماعی، خود را درگیر کار میکنند. این افراد کمال گرایی مفرطی در مورد کارشان دارند و همین مسئله باعث میشود که کامل کردن تکلیف برای آن ها دشوار باشد، زیرا همیشه میتوانند در آنچه انجام داده اند، نقصی پیدا کنند.

پیامد های کار آن ها هرگز به قدر کافی خوب نیست که معیار های غیر واقع بینانه آن ها را بر آورده سازد. این افراد میتوانند بیش از اندازه اخلاقی باشند، چون که به معیار های بسیار با وجدان متکی هستند که بر آورده کردن آن ها تقریبا برای هر کسی دشوار و غیر ممکن است.

افراد مبتلا به این اختلال در درک کردن احساس دیگران مشکل زیادی دارند، مخصوصا وقتی این احساسات با احساسات خودشان تفاوت داشته باشد. دیگران آن ها را به صورت افراد خشک و لجوج توصیف میکنند. چون افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی _ جبری معیار های بسیار عالی برای خودشان دارند، از افرادی که به نظر آن ها با انتظارات خودشان همخوانی ندارند، بسیار عیب جویی میکنند.

اختلالات شخصیت گروه ج

جمع بندی

ما در این قسمت از سری مقالات اختلالات شخصیت، راجب اختلالات شخصیت گروه ج صحبت کردیم و توضیح دادیم که افرادی که مبتلا به اختلالات این گروه هستند، افرادی مضطرب و بیمناک و بسیار مقید هستند؛ این افراد به درون گرایش دارند و معمولا توجه کمی را به خود جلب میکنند. همچنین توضیح دادیم که اختلالات این گروه شامل اختلال شخصیت دوری جو، اختلال شخصیت وابسته و اختلال شخصیت وسواسی _ جبری هستند که ما همه آن ها را به صورت خلاصه وار در این مقاله توضیح دادیم.

نظر خود را در رابطه با این مقاله با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

برای مشاهده مقالات بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

خاستگاه تاریخی روانشناسی (قسمت ۱)

خاستگاه های تاریخی در روانشناسی (قسمت ۲)

رویکرد های روانشناسی _ ۵ رویکرد روانشناسی

۴ تا از روش های پژوهش در روانشناسی

همرنگی با جماعت و ۳ تا از دلایل آن

رفتار نابهنجار، ۳ عامل ایجاد و درمان آن

تعریف ۲ غریزه مرگ و زندگی فروید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *