پایگاه دانش کارجویا » ۳ نکته درباره نیاز ها و گرایش های روان رنجور

پایگاه دانش کارجویا

در پایگاه دانش کارجویا، اطلاعات خود را در زمینه های مختلف به روز کنید.

۳ نکته درباره نیاز ها و گرایش های روان رنجور

گرایش های روان رنجور
فهرست مطالب

سلام دوستان، چه خبر؟ امروز با یک مقاله دیگه از بررسی دیدگاه ها و اندیشه های کارن هورنای همراهتون هستیم و امروز قرار است نیاز ها و گرایش های روان رنجور از نظر کارن هورنای را با هم بررسی کنیم. در قسمت های قبل ما راجب مفاهیمی مثل اضطراب بنیادی و نیاز کودک به امنیت صحبت کردیم؛ پیشنهاد میکنم، برای درک بهتر این مقاله ابتدا آن مقاله ها را بخوانید.

هورنای معتقد بود که هر یک از این مکانیزم ها محافظت از خود (در قسمت قبل راجبش صحبت کردیم) میتواند آنچنان جزء دایمی شخصیت شود که ویژگی سایق یا نیاز را در تعیین رفتار فرد به خود بگیرد.

اگر شما هم کنجکاو هستید تا بیشتر در این باره بدانید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید؛ خب دیگه بیشتر از این وقتتون رو نمیگیرم، بزنید بریم سراغ ادامه مقاله.

میتونید در کارجویا مقالات بیشتری نیز بخوانید؛ برای این کار کافی است به بخش دسته ها بروید و از آنجا دسته مورد علاقه خود را انتخاب کنید و شروع به خواندن مقالات مربوط به آن بخش کنید.

فهرست

۱. نیاز های روان رنجور چیست؟

همان طور که قبلا گفتم، هورنای معتقد بود که هر یک از این مکانیزم های محافظت از خود میتواند آنچنان جزء دایمی شخصیت شود که ویژگی سایق یا نیاز را در تعیین رفتار فرد به خود بگیرد. او ۱۰ مورد از این نیاز ها را فهرست کرد و آن ها را نیاز های روان رنجور نامید، زیرا راه حل های غیر منطقی برای مشکلات فرد هستند. این ۱۰ نیاز روان رنجور به قرار زیر هستند:

۱_ محبت و تایید ۲_ همسر سلطه جو ۳_ قدرت ۴_ بهره کشی ۵_ مقام ۶_ تحسین ۷_ پیشرفت یا جاه طلبی ۸_ خود بسندگی ۹_ کمال ۱۰_ محدودیت های تنگ برای زندگی.

گرایش های روان رنجور

۲_ محافظت از خود در برابر اضطراب

این نیاز های روان رنجور، چهار شیوه محافظت از خود را در برابر اضطراب در بر میگیرند. کسب محبت، در نیاز روان رنجور به محبت و تایید ابراز میشود. مطیع بودن، نیاز روان رنجور به همسر سطله جو را شمال میشود. کسب قدرت، با نیاز به قدرت، بهره کشی، مقام، تحسین، و پیشرفت یا جاه طلبی ارتباط دارد.

کناره گیری، نیاز به خود بسندگی، کمال، و محدودیت های تنگ برای زندگی را شامل میشود. هورنای خاطر نشان کرد که همه ما این نیاز ها را تا اندازه ای نشان میدهیم. برای مثال، گاهی هر کسی جویای محبت است یا پیشرفت را جستجو میکند. هیچ یک از این نیاز ها به مفهوم روزمره و گذرا، نابهنجار یا روان رنجور نیستند.

چیزی که آن ها را نابهنجار میکند این است که فرد به عنوان تنها راه برای حل کردن اضطراب بنیادی، شدیدا و بی اختیار به دنبال ارضا کردن آن ها باشد. وقتی این اتفاق می افتد، نیاز روان رنجور با غلبه کردن بر شخصیت، به طور فزاینده ای شدید، و از آن پس، خودکامه میشود.

ارضا کردن این نیاز ها به ما کمک نمیکند احساس امنیت کنیم، بلکه فقط به ما کمک میکند تا از ناراحتی ایجاد شده توسط اضطراب، بگریزیم. در ضمن، وقتی صرفا برای مقابله کردن با اضطراب، ارضای این نیاز ها را جستجو میکنیم، فقط روی یک نیاز تمرکز کرده و به صورت بی اختیار، در تمام موقعیت ها میخواهیم آن را ارضا کنیم.

گرایش های روان رنجور

۳_ گرایش های روان رنجور چیست؟

هورنای در نوشته های بعدی خود، فهرست نیاز ها را بازنگری کرد. او در اثر کار کردن با بیماران، نتیجهه گرفت که این نیاز ها را میتوان در سه طبقه قرار داد که هر یک نگرش های فرد را نسبت به خود و دیگران نشان میدهد. او این سه طبقه حرکت جهت دار را گرایش های روان رنجور نامید.

چون گرایش های روان رنجور از مکانیزم های محافظت از خود به وجود می آیند، میتوانیم شباهت هایی را با توصیفات قبلی مان ببینیم. گرایش های روان رنجور، نگرش ها و رفتار های بی اختیار را شامل میشوند؛ یعنی، افراد روان رنجور مجبورند مطابق با حداقل یکی از گرایش های روان رنجور رفتار کنند.

این گرایش ها، همچنین در هر موقعیتی، به صورت کورکورانه آشکارا میشوند. گرایش های روان رنجور عبارتند از: ۱_ حرکت به سوی مردم (شخصیت مطیع) ۲_ حرکت علیه مردم (شخصیت پرخاشگر) ۳_ حرکت به دور از مردم (شخصیت جدا).

گرایش های روان رنجور

جمع بندی

به پایان آمد این دفتر، حکایت همچنان باقیست! خب دوستان به پایان یکی دیگه از مجموعه مقالات بررسی نظرات و افکار کارن هورنای رسیدیم؛ ما در این قسمت مفاهیمی همچون گرایش های روان رنجور و نیاز های روان رنجور را بررسی کردیم و توضیح دادیم که هر کدام آن ها دقیقا چی هستند و چه تاثیری بر رفتار و زندگی ما میگذارند. در قسمت بعد هر کدام از این سه شخصیت که عنوان شد را بررسی میکنیم، پس تا قسمت بعد خدا یار و نگهدارتون.

لطفا نظرات خود را در رابطه با این مقاله با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

برای مطالعه مقالات بیشتر به لینک های زیر مراجعه شود:

۴ نکته در رابطه با نیاز کودک به امنیت، کارن هورنای

۶ نکته درباره اضطراب بنیادی از نظر کارن هورنای

۳ نکته درباره سبک زندگی از نظر آدلر

۷ نکته در رابطه با تعارض های زناشویی و طلاق

آلفرد آدلر، احساس حقارت و ۳ نکته درباره آن

آلفرد آدلر، ۲ نکته درباره تلاش برای برتری یا کمال

۵ نکته درباره ترتیب تولد از نظر آلفرد آدلر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *