خانه - پایگاه دانش کارجویا - برنامه نویسی چیست؟ ۳ نکته ضروری در مورد کدنویسی

برنامه نویسی چیست؟ ۳ نکته ضروری در مورد کدنویسی

فهرست مطالب

با سلام خدمت تمامی دوستان عزیزم در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که برنامه نویسی چیست؟ کد نویسی چه کاربردی داره؟ برای ورود به دنیای برنامه نویسی به چه دانش فنی ای نیاز داریم؟ برنامه نویسی کلا چه دانشی میخواد و…  و در آخر این مقاله هم یه توضیح مختصری از زبان برنامه نویسی پایتون میدیم. اگه می خوای جواب این سوالات رو بدونی توی این مقاله با من همراه شو.

خب حالا بیایم و به جواب این سوالات بپردازیم؛ در قدم اول ببینیم برنامه نویسی چیه وچه کارهایی میشه با برنامه نویسی انجام داد.

برنامه نویسی چیست؟

برنامه نویسی چیست

 

میشه برنامه نویسی رو اینطوری تعریف کرد: مجموعه ای از دستورات که توسط ما به ماشین هوشمند (همون سیستم خودمون) داده میشه برای اینکه ماشین یک کاری رو برای ما انجام بده که البته این دستورات توسط یک سری مترجم به زبان ماشین (همون زبان کامپیوتر-صفر و یک ها) تبدیل میشن.

حالا که یه دید نسبی نسبت به برنامه نویسی پیدا کردیم بریم ببینیم که حوزه های مختلف برنامه نویسی چیه و با یادگیری برنامه نویسی تو چه حوزه هایی می تونیم فعالیت کنیم.

برنامه نویسی پایه ی اکثر حوزه های کامپیوتره که برای ورود به اون ها باید برنامه نویسی رو حتما بلد باشیم؛حالا این حوزه هایی گفتیم چیا هستن؟

۱) برنامه نویسی دسکتاپ :

یعنی برنامه نویس ها بشینن و برای سیستم عامل های دسکتاپ (ویندوز،مک،لینوکس و…) برنامه بنویسن.

۲) برنامه نویسی تحت وب :

به این معنا که برنامه ای که می نویسیم با هر دستگاهی (چه تلفن همراه، چه تبلت و چه کامپیوتر) سازگار باشه و داخل مرورگرمون بتونیم باهاش کار کنیم.

۳) برنامه نویسی موبایل :

این حوزه از برنامه نویسی هم همونطور که از اسمش معلومه برای توسعه ی برنامه های تلفن های هوشمند کاربرد داره ؛ حالا اگه سیستم عامل این گوشی ios یا android یا هرچیز دیگه ای باشه زبان برنامه نویسی که باهاش سر و کار داریم فرق می کنه.(برای مثال معمولا برای برنامه نویسی ios از زبان برنامه نویسی sweeft و برای android از Java و Kotlin استفاده می کنند).

این ۳ دسته ی اصلی برنامه نویسی بود که لازمه برای شروع بدانیم که اول برای چی می خواهیم برنامه نویسی یادبگیریم و بعد از انتخاب حوزه ی برنامه نویسی مون باید زبان برنامه نویسی مربوط به اون حوزه رو یادبگیریم.

البته همونطور که گفتم برای ورود و فعالیت به هر حوزه ای از کامپیوتر شما باید برنامه نویسی رو یادبگیرین ؛ برای مثال برای ورود به حوزه های مختلف دیگری به جز ۳ حوزه ی پلت فرمی که بالا بررسی کردیم و جزو تاپ ترین حوزه های کامپیوتر شناخته میشن مثل حوزه های مختلف هوش مصنوعی، علم داده ، برنامه نویسی ارزهای دیجیتال، بازی سازی و… ما نیاز داریم که حتما حتما برنامه نویسی بلد باشیم.

حالا که حوزه های مختلف برنامه نویسی رو تا حدودی با هم بررسی کردیم بریم یکم با زبان برنامه نویسی پایتون آشنا بشیم و ببینیم که چرا این زبان رو برای آموزش انتخاب کردیم.

خب از مقاله برنامه نویسی چیست چی متوجه شدیم؟

اگه بخوام به صورت خلاصه بهتون بگم پایتون تقریبا تو تمام حوزه های کامپیوتر(از برنامه نویسی وب و دسکتاپ گرفته تا بازی سازی و علم داده و…)ورود پیدا کرده و کتاب خونه های متنوعی که داره باعث شده که تو اکثر حوزه ها کاربرد داشته باشه و یکی از دلایل محبوبیت این زبان برنامه نویسی یه جورایی همین همه کاره بودنشه . از دلایل دیگری که باعث شده این زبان محبوب ترین زبان برنامه نویسی سال ۲۰۲۲ بشه ، راحتی یادگیری سینتکس های این زبانه که به گفت و گوی روزانه نزدیکه.

شاید براتون سوال شده باشه که سینتکسی که گفتیم دقیقا چیه؟ اگه می خواید جواب این سوال رو بدونید من رو تو مقاله مفهوم سینکس چیست و قوانین نامگذاری آن چیست، ما همراهی کنید.

خب این مقاله اینجا به پایان می رسه ؛ ممنون از اینکه من رو تا انتهای این مقاله همراهی کردین.

امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه. اگه به یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون علاقه مندین مقالات بعدی رو از دست ندین.

ebrahim
ebrahim

One Response

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *