خانه - پایگاه دانش کارجویا - انواع ارور در پایتون | ۳ نوع خطای مهم

انواع ارور در پایتون | ۳ نوع خطای مهم

فهرست مطالب

با سلام خدمت تمامی دوستان عزیزم ؛ توی این مقاله قراره انواع ارور در پایتون (errors) رو با هم بررسی کنیم و ببینیم که هر کدوم از این ارورها چه زمانی پیش میاد تا از وقوع این خطاها در برنامه ی خود جلوگیری کنیم .

اگر تازه کار هستین و به تازگی با دنیای برنامه نویسی آشنا شدین احتمالا برای شما هم پیش اومده که هنگام نوشتن یک برنامه با ارور هایی مواجه می شین که در نگاه اول کمی عجیب به نظر میان و علت پیش آمدن خطا ها و راه برطرف کردن این ارور ها رو نمی دونین .

هیچ ایرادی نداره ! من اینجام تا به کمک شما انواع ارور در پایتون رو بررسی کنم و همچنین راه برطرف کردن هر اروری رو به شما آموزش بدم ؛ پس بزن بریم .

انواع ارور در پایتون :

اگر بخواهیم خطاهایی که در پایتون به وسیله ی مفسر پایتون دریافت می کنیم رو دسته بندی کنیم انواع ارور در پایتون رو به ۳ دسته ی کلی تقسیم بندی می کنیم .

۱- خطا های نحوی (Syntax Errors) :

این نوع خطا ها همانطور که از نامش مشخص است مربوط به اشتباهات و عدم رعایت نگارش صحیح دستورات پایتون است و هنگامی که از قواعد پایتون در نوشتن برنامه سرپیچی کنیم با این نوع خطا رو به رو می شویم .

برای مثال در هنگام تعریف تابع در پایتون اگر بعد از تعیین نام تابع پرانتز را باز کنبم اما در انتها “:” نگذاریم قواعد پایتون را رعایت نکرده و با خطای نحوی مواجه می شویم . این نوع خطا از دسته ی خطاهای زمان کامپایل می باشد و زمانی نمایان می شوند که برنامه در حال کامپایل باشد .

برای درک بهتر این نوع خطاها به تصویر زیر که مثالی از این نوع خطاهاست توجه کنید :

 

انواع ارور در پایتون

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید بعد از تعریف تابع “:” فراموش شده که با خطای نحوی مواجه شده ایم .

۲- خطا های معنایی یا منطقی (Semantic Errors) :

این نوع خطا ها می تواند بدترین نوع از انواع ارور در پایتون برای برنامه نویس ها باشد چراکه برنامه در زمان اجرا اروری نمی دهد اما خروجی مورد نظر با خروجی مورد انتظار کاربر متفاوت است و مشکل از منطق و نحوه ی کارکرد برنامه ی نوشته شده است.

برای مثال ما انتظار داشتیم که برنامه ای که می نویسیم عددی را از کاربر گرفته و عملیاتی بر روی آن عدد انجام داده و سپش عدد نهایی را به عنوان خروجی به کاربر نمایش دهد اما عددی که در خروجی دریافت می کنیم با عددی که انتظار داشتیم متفاوت است که این ایرادی است که به عملیاتی که در برنامه تعریف کرده ایم مربوط می شود .(ما عملیات ریاضی را به درستی ننوشته ایم وگرنه برنامه به درستی کار می کند ! )

برای درک بهتر این نوع خطاها به تصویر زیر که مثالی از این نوع خطاهاست توجه کنید :

انواع ارور در پایتون

همانطور که از اسم تابع مشخص است کاری که این تابع قرار است انجام دهد این است که عددی که کاربر وارد می کند را ۲ برابر کند اما به اشتباه در برنامه ۳ نوشته شده و خروجی دور از انتظار را به کاربر نمایش می دهد .

۳- خطاهای زمان اجرا (Runtime Errors) :

اما دسته ی دیگری از خطا ها هستند که در زمان اجرای برنامه پدیدار می شوند که می تواند حاصل یک ایراد سخت افزاری باشند و یا هنگام وارد کردن ورودی کاربر ورودی دور از انتظار و اشتباهی را وارد کند و یا در هنگام کار با فایل هنگام اجرای برنامه و استفاده از فایل ، فایل مورد نظر با مشکل مواجه شود و یا آدرس فایل تغییر کند و … .

برای درک بهتر این نوع خطاها به تصویر زیر که مثالی از این نوع خطاهاست توجه کنید :

انواع ارور در پایتون

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید در این حا کاربر به جای عدد یک کاراکتر وارد کرده و با یک نوع ارور خطای زمان اجرا مواجه شده ایم .

تا این جا با ۳ دسته ی کلی انواع ارور در پایتون آشنا شدیم و متوجه شدیم که هر کدام از این خطا ها چه زمانی می توانند رخ بدهند . در مقاله ی بعدی قصد داریم که تعداد زیادی از ارورهایی که برنامه نویس ها در هنگام نوشتن برنامه معمولا با آن ها رو به رو می شوند را بررسی کنیم و بعد از آشنایی با این خطا ها نحوه ی برطرف کردن خطاها را نیز یاد خواهیم گرفت .

خب این مقاله هم در این جا به پایان می رسه ؛ ممنونم که تا انتهای مقاله من رو همراهی کردین . امیدوارم بعد از مطالعه ی این مقاله و مقاله ی بعدی که مربوط به ارورهای مختلف در پایتون است به راحتی بتونین انواع ارور در پایتون که در هنگام نوشتن برنامه ی خود با آن ها رو به رو می شین رو برطرف کنین .

تا مقاله ی بعدی خداوند یار و نگهدارتون .

ebrahim
ebrahim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *