خانه - پایگاه دانش کارجویا - بررسی Text Editor و IDE در برنامه نویسی و ۳ تفاوت آن ها

بررسی Text Editor و IDE در برنامه نویسی و ۳ تفاوت آن ها

فهرست مطالب

سلام به تمامی دوستان عزیزم؛ به این مقاله از سری مقالات پایتون خوش اومدین.

در این مقاله قصد داریم که به بررسی Text Editor و IDE در برنامه نویسی بپردازیم. در مقالات قبلی سعی کردیم که تا حدی با زبان پایتون آشنا بشیم و برخی از نکاتی که در برنامه نویسی با اون ها مواجه می شیم رو بررسی کنیم و از این مقاله به بعد کم کم وارد دنیای کد زدن می شیم.

اگه شما هم تازه وارد دنیای برنامه نویسی شدین بهتون پیشنهاد می کنم مقاله ی برنامه نویسی چیست؟ ۳ نکته ضروری در مورد کدنویسی رو مطالعه کنین .

برای شروع برنامه نویسی لازمه که بعد از نصب پایتون از یک IDE و یا Text Editor به عنوان محیط برنامه نویسی استفاده کنیم که برای شروع خیلی فرق نمی کنه که شما از کدوم یکی استفاده می کنید . هر چند که بعد از نصب پایتون شما می تونید داخل همون cmd ویندوزتون python  رو تایپ کنید و در همون محیط که بهش Python shell (محفظه یا محیط پایتون) می گن

کد بزنین و خروجی بگیرین اما این کار نه تنها سرعت کد زدن رو پایین میاره بلکه احتمال بروزخطا در کد شما رو به شدت افزایش میده و موقع اشکال زدایی از شما وقت و انرژی زیادی می گیره و…  .درنتیجه کد زدن در Python shell برای پروژه های بزرگ اصلا توصیه نمیشه.

برای همین می ریم سراغ بررسی Text Editor و IDE در برنامه نویسی .

در قدم اول بهتره که بدونیم هر کدوم از دو مورد بالا چه کارایی هایی دارن و در آخر هم با همدیگه مقایسه شون می کنیم.

IDE (Integrated Development Environment) در برنامه نویسی چیست؟

IDE یا همون “محیط یکپارچه ی توسعه” محیطی برای کدنویسی ، اشکال زدایی ، تست برنامه و… است .

در هنگام استفاده از IDE  ها چندین مورد انتظار داریم که برای ما انجام دهند ؛ این موارد عبارتند از :

۱.ویرایشگر متن: ما از ویرایشگر متن این انتظار را داریم که با ویرایش و رنگ کردن برخی کلمات به ما در فهم بهتر کد کمک کند . برای معرفی کلاس ها و یا توابع از یک رنگ استفاده کند و برای معرفی متغیرها از یک رنگ دیگر.

Text Editor و IDE در برنامه نویسی

 

 

برای مثال در تصویر بالا نام کلاس و تابع ما که Sum و jam نام دارد آبی رنگ شده است و متغیرهای تعریف شده در قطعه کد بالا آبی کم رنگ می باشند.

Debugger.2 (خطایاب) : یکی دیگر از ابزاری که IDE در برنامه نویسی دارد داشتن Debugger برای اشکال زدایی کد است. برای مثال شما در بخشی از کد دچار ارور شده اید

(مثلا: Syntax Error) و نمی دانید که کدام بخش از کد شما ایراد دارد میتوانید با استفاده از Debugger از ایراد کد خود آگاه شوید.

۳.کامپایلر یا مفسر: از دیگر مواردی که از محیط یکپارچه ی توسعه انتظار می رود که داشته باشد داشتن کامپایلر یا مفسر جهت ترجمه کردن دستورات به زبان ماشین است.

۴.پشتیبانی از زبان های برنامه نویسی: محیط یکپارچه ی توسعه ما باید با زبان برنامه نویسی که با آن کد می زنیم و دستورات آن آشنا باشد. ممکن است یک IDE از چندین زبان پشتیبانی کند.

۵.تکمیل خودکار کد (Code Completion) : بدین صورت که وقتی چند حرف از کلمه ای که مربوط به یک دستور خاص است را می نویسیم حروف باقی مانده ی آن دستور را تشخیص دهد و آن را کامل کند.

البته خود IDE ها هم انواع مختلفی دارند برای مثال بعضی از آن ها از چند زبان پشتیبانی می کنند و یا بعضی از آن ها فقط با سیستم عامل android کار می کنند و برخی از آن ها هم مبتنی بر فضای وب هستند و اما از آن جایی که هدف ما یادگیری

زبان برنامه نویسی پایتونه بریم که بهتون چند تا از محیط های یکپارچه ی توسعه ی مربوط به این زبان رو معرفی کنم:

  1. Pycharm : برای Linux/macOS/Windows
  2. Spyder : برای Linux/macOS/Windows
  3. Thonny : برای Linux/macOS/Windows
  4. IDLE : برای Linux/macOS/Windows

و…

Text Editor (ویرایشگر متن) چیست؟

این ابزارها هم مانند IDE ها محیطی برای برنامه نویسی هستند اما بسیار سبک تر از آن ها می باشند و خیلی از امکانات محیط یکپارچه ی توسعه ها رو هم ندارند . برای مثال برای اینکه Text editor ها بتوانند از برخی از ویژگی های IDE ها بهره مند بشوند باید Plugin ها و Extension های مربوط به آن ویژگی را روی آن ها نصب کرد . البته که برخی ازText editor آن ها مانند

Visual Studio Code هستند که ویژگی های متنوع زیادی دارند به طوری که برخی آن را یک نوع  IDE  می دانند.

مانند:

۱)Sublime Text (غیر رایگان)

۲)Visual Studio Code (رایگان)

۳)Actor (رایگان)

۴)Notepad (رایگان)

و…

حالا وقتشه که برخی از مهم ترین تفاوت های این دو محیط کدزنی رو به طور خلاصه با هم دیگه بررسی کنیم .

تفاوت های Text Editor و IDE در برنامه نویسی :

  1. IDE در برنامه نویسی دارای کامپایلر و Debugger می باشد در صورتی که ویرایشگرهای متن محیطی برای نوشتن و ویرایش کد هستند .(البته Text Editor هایی داریم که شامل کامپایلر و Debugger می باشند.)
  2. IDE ها معمولا حجم بیشتری نسبت به ویرایشگرهای متن دارند.
  3. با استفاده از ویرایشگرهای متن می توان با چندین زبان برنامه نویسی کرد اما IDE در برنامه نویسی مختص یک زبان می باشد.

خب این مقاله هم این جا به پایان می رسه ؛ ممنونم که تا پایان مقاله من رو همراهی کردین .

امیدوارم که براتون مفید بوده باشه.

ebrahim
ebrahim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *