پایگاه دانش کارجویا » تابع لامبدا در پایتون | ۳ تابع کاربردی

پایگاه دانش کارجویا

در پایگاه دانش کارجویا، اطلاعات خود را در زمینه های مختلف به روز کنید.

تابع لامبدا در پایتون | ۳ تابع کاربردی

فهرست مطالب

سلام به تمامی دوستان عزیزم ؛ بعد از آشنایی با مفهوم تابع در پایتون توی این مقاله به بررسی تابع لامبدا در پایتون خواهیم پرداخت .

توی این مقاله قصد داریم با تابع لامبدا در پایتون آشنا بشیم و همچنین ۳ تا از متدهای مهمی که معمولا هنگام استفاده از تابع لامبدا باهاشون سروکار داریم رو بررسی کنیم .

خب قبل از مطالعه ی این مقاله اگر با مفهوم تابع در پایتون آشنایی ندارین بهتون توصیه می کنم قبل از ادامه ی مطالعه ی این مقاله به مطالعه ی مقاله ی قبلی یعنی تابع در پایتون | ۱ مثال کاربردی بپردازین .

تابع لامبدا ( Lambda– یازدهمین حرف الفبای یونانی) چیست ؟

تابع لامبدا در پایتون که به تابع یک خطی هم معروفه تابعی هست که تمام مراحل نوشتن تابع که در مقاله ی تابع در پایتون بررسی کردیم رو توی یک خط جای میده و برای نوشتن مراحل دیگه مثل نوشتن بدنه نیازی نیست که به خط بعدی بریم و تمامی مراحل رو داخل یک خط انجام میدیم .

خب شاید تا الآن براتون این سوال پیش اومده باشه که چطوری می تونیم تمامی مراحل نوشتن یک تابع رو داخل یک خط خلاصه کنیم . در ادامه ی این مقاله به جواب این سوال خواهیم پرداخت

چگونگی نوشتن تابع لامبدا در پایتون :

در این بخش به نحوه ی نوشتن تابع لامبدا در پایتون خواهیم پرداخت و برای درک بهتر این موضوع یک مثال با هم حل می کنیم و یک تابع را به صورت معمولی و لامبدا می نویسیم .

برای نوشتن تابع لامبدا کافی ایت ابتدا کلمه ی lambda را نوشته تا مفسر متوجه شود که قرار است تابع لامبدا نوشته شود و سپس ورودی تابع را می نویسیم . بعد از انجام این کار “:” گذاشته و کاری که تابع قرار است انجام دهد را می نویسیم (بدنه ی تابع) . حال تنها کافی است که خروجی برنامه ی مورد نظر را داخل متغیری بنویسیم و برای استفاده از تابع خود آن متغیر را صدا بزنیم .

در تصویر زیر تابعی نوشته ایم که ۲ برابر عددی که از کاربر گرفته شده را حساب کند .این برنامه هم با استفاده از تابع معمولی نوشته شده است و هم تابع لامبدا .

تابع لامبدا در پایتون

خب حالا که تابع لامبدا رو یادگرفتیم بهتره ۳ متدی که در هنگام استفاده از این تابع بیشتر باهاشون سر و کار داریم رو هم یادبگیریم .

۱- تابع map (نگاشت) :

این تابع که معولا هنگام استفاده از تابع لامبدا در پایتون استفاده می شود یک لیست و یک تابع را به عنوان ورودی تابع می گیرد و آن تابع را روی تک تک اعضای لیست انجام می دهد .

هنوز کامل متوجه نشدین ؟! اصلا جای نگرانی نیست .

با دیدن تصویر پایین و استفاده از تابعی که در قسمت قبل به صورت لامبدا نوشتیم می بینید که تک تک اعضای لیست ۲ برابر شده اند  (تابعی که نوشته بودیم ورودی ها رو ۲ برابر می کرد) .

برای اینکه حاصل به صورت لیست نمایش داده شود قبل از تابع map یک list اضافه می کنیم .

تابع لامبدا در پایتون

۲- تابع reduce (کاهش) :

این تابع یک کار را به صورت چرخشی بر روی تمام عناصر لیست انج می دهد . برای مثال همه ی عنصر لیست را در هم ضرب یا با هم جمع می کند .

مانند تابع map برای اینکه حاصل به صورت لیست نمایش داده شود قبل از تابع reduce یک list اضافه می کنیم .

تابع لامبدا در پایتون

۳- تابع filter (فیلتر) :

تابع فیلر هم مانند ۲ تابع قبل یک لیست و تابع را می گیرد و همانطور که از اسمش مشخص است عناصر لیست را فیلتر می کند بدین صورت که عناصری را از فیلتر خود عبور می دهد که حاصل خروجی تابع به ازای آن عنصر True باشد .

در اینجا هم مانند دو تابع قبلی برای اینکه حاصل به صورت لیست نمایش داده شود قبل از تابع filter یک list اضافه می کنیم .

مثال زیر کاربرد و نحوه ی استفاده از تابع filter را بهتر نشان می دهد .

تابع لامبدا در پایتون

خب این مقاله هم در اینجا ب پایان می رسه ؛ ممنونم که تا انتهای مقاله من رو همراهی کردین . امیدوارم بعد از مطالعه ی این مقاله به راحتی بتونین با تابع لامبدا در پایتون کار کنین و همچنین از توابع map ، reduce و filter به راحتی استفاده کنین .

تا مقاله ی بعدی خداوند یار و نگهدارتون .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *