خانه - پایگاه دانش کارجویا - توابع کاربردی Set در پایتون | ۹ تابع

توابع کاربردی Set در پایتون | ۹ تابع

فهرست مطالب

سلام به تمامی دوستان عزیزم ؛ توی این مقاله قصد داریم طبق روال مقالاتی که دستورات کاربردی ساختمان داده های مختلف در پایتون را بررسی می کردیم این بار نوبتی هم که باشه نوبت ساختمان داده ی  Set(مجموعه) در پایتونه و توی این مقاله قراره توابع کاربردی Set در پایتون رو با هم بررسی کنیم و نکات مربوط به دستورات این ساختمان داده رو با هم یاد بگیریم .

قبل از معرفی و بررسی توابع کاربردی Set در پایتون اگر هنوز با این ساختمان داده آشنایی ندارین یهتون پیشنهاد می کنم قبل از ادامه ی این مقاله یه سری به مقاله ی انواع متغیرها و ۴ ساختمان داده در پایتون بزنین .

خب دیگه بریم ببینیم توابع کاربردی Set در پایتون چیه و هرکدوم به چه دردی می خورند .

۱- تابع set :

این تابع زمانی استفاده می شود که ما نیاز به ساختمان داده ای داریم که ویژگی های مجموعه را داشته باشد (برای مثال عناصر تکراری نداشته باشد) و برای این کار می توانیم ساختمان داده ی قبلی خود را به set (مجموعه) تبدیل کنیم . بری این کار کافی است که set() را نوشته و درون پرانتز آن نام ساختمان داده ای که می تواند به مجموعه تبدیل شود را بنویسم .

۲- تابع add :

این تابع هم از توابع کاربردی Set در پایتونه و همونطور که اسمش داره داد می زنه برای اضافه کردن یک عنصر به مجموعه کاربرد داره . کافیه که داخل پرانتز عنصری که قصد داریم به مجموعه مون اضافه بشه رو بنویسیم .

۳- تابع remove :

این تابع هم از توابع کاربردی Set در پایتونه و کاری که می کنه مخالف دستور add هست و یه عنصر از مجموعه رو حذف می کنه . برای پاک کردن عنصر مورد نظر هم کافیه که اون رو داخل پرانتز تابع remove بنویسین .

نکته ای که در هنگام استفاده از این دستور باید در نظر داشته باشید این است که اگر عنصری که می خواهیم با این دستور پاک کنیم در مجموعه وجود نداشته باشد مفسر پایتون به ما ارور می دهد .

۴- تابع discard :

این تابع هم مانند تابع remove برای پاک کردن یک عنصر از مجموعه کاربرد دارد .

خب ممکنه الآن این سوال براتون پیش بیاد که چرا برای پاک کردن یک عنصر در پایتون ۲ تابع داریم . در جواب این سوال باید بگم که تابع discard و remove تفاوتی دارن که در توضیحات تابع remove  یه اشاره ای بهش کردم .

تفاوت این دو تابع در هنگام پاک کردن عنصری از مجموعه است که اصلا در مجموعه وجود ندارد . در این هنگام اگر برای پاک کردن عنصر از تابع remove استفاده کنیم همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم با ارور مواجه می شویم اما اگر برای پاک کردن از تابع discard استفاده کنیم مفسر به ما اروری نمی دهد .

۵- تابع update :

برای اضافه کردن اعضای لیست به مجموعه از تابع update استفاده می کنیم . برای این کار کافی است نام لیست یا لیست های مورد نظر را داخل پرانتز اسن تابع قرار دهیم .

۶- تابع len :

از این تابع نیز می توان به عنوان یکی از توابع کاربردی Set در پایتون نام برد و برای پیدا کردن طول مجموعه (تعداد عنصر موجود در مجموعه) استفاده کرد .

توابع منطقی مجموعه ها :

همانطور که در مقالات قبلی هم اشاره کردیم Set در پایتون مانند مجموعه در ریاضیات است پس اعمال اصلی که بر روی مجموعه می توان اعمال کرد را در پایتون نیز می توان پیاده سازی کرد بدین صورت که برای اجتماع ، اشتراک و تفاضل دو مجموعه به ترتیب می توان از توابع union ، intersection و difference و یا عملگر های “|” ، “$” ، “-” استفاده کرد .

و اما نکته ی آخر در رابطه با مجموعه ها این است که اگر بخواهیم بررسی کنیم که آیا داده ی x عضو مجموعه ی Set ما هست یا نه با استفاده از دستور x in Set  این کار را انجام می دهیم . حاصل این دستور Boolean است که اگر x عضو Set باشد مقدار True و در غیر اینصورت False برگردانده می شود .

برای درک هرچه بیشتر و بهتر توابع کاربردی Set در پایتون تصویر زیر را مشاهده کنید :

توابع کاربردی Set در پایتون

خب این مقاله هم این جا به پایان می رسه ؛ ممنون که تا اینجای مقاله من رو همراهی کردین . امیدوارم بعد از مطالعه ی این مقاله به راحتی بتونین با توابع کاربردی Set در پایتون کار کنین . تا مقاله ی بعدی خداوند یار و نگهدارتون .

ebrahim
ebrahim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *