خانه - پایگاه دانش کارجویا - ۳ نکته راجب وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)

۳ نکته راجب وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)

وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)
فهرست مطالب

سلام دوستان، چه خبر! امروز با یک مقاله دیگه در زمینه روانشناسی در خدمتتون هستیم. امروزقرار است در رابطه با وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) با هم دیگه صحبت کنیم. این دو وسواس که امروزه خیلی ها بهش مبتلا هستن، خیلی برای انسان امروز مشکل ایجاد کرده و باعث شده بار ها و بار ها ما انسان ها یک کاری رو انجام بدیم و یا آشفته و عصبی بشیم.

امروز من میخواهم راجب این دو وسواس باهاتون صحبت کنم و توضیحاتی راجب چیستی وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) ، به شما عزیزان بدهم، پس اگر شما عزیزان هم میخواهید تا در این باره اطلاعات بیشتری بدست آورید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید. بیشتر از این پر حرفی نمیکنم، بریم سراغ ادامه این قسمت.

میتونید در کارجویا مقالات بیشتری نیز بخوانید، برای این کار کافی است به بخش دسته ها بروید و از آن جا دسته مورد علاقه خود را انتخاب کنید و شروع به خواندن مقالات مربوط به ان دسته کنید.

وسواس فکری و وسواس عملی چیست؟

وسواس فکری، فکر، میل شدید، یا تصور مکرر و مداومی است که فرد آن را به صورت مزاحم و ناخواسته تجربه میکند. افراد میکوشند این وسواس فکری را نادیده بگیرند یا متوقف کنند، یا سعی میکنند با پرداختن به فکر یا عملی دیگر آن را بی اثر کنند.

فکر یا عملی که فرد از آن استفاده میکند تا وسواس فکری را بی اثر سازد، وسواس عملی نامیده میشود، رفتار یا عمل ذهنی مکرری که بر طبق مقررات خشک انجام میگیرد، به طوری که فرد احساس میکند مجبور به انجام دادن آن است. با این حال، وسواس عملی لزومی ندارد که با وسواس فکری همایند باشند.

در اختلال وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)، افراد وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) را با چنان شدتی تجربه میکنند که انجام دادن فعالیت های روزانه را مشکل میابند. آن ها به عنوان بخشی از این اختلال، ممکن است ناراحتی یا مشکلات چشمگیری را در توانایی کار کردن و داشتن زندگی خانوادگی یا اجتماعی رضایت بخش تجربه کنند.

وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)

نشانه ها و رایج ترین وسواس های فکری و عملی

رایج ترین وسواس های عملی که افراد مبتلا به وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) تجربه میکنند، رفتار های مکرری مانند شستن و نظافت کردن، شمردن، منظم چیدن اشیا، وارسی کردن یا درخواست اطمینان خاطر هستند. این وسواس های عملی ممکن است شکل تشریفات ذهنی نیز به خود بگیرند، نظیر شمردن تا عددی خاص هر بار که فرد فکر ناخواسته ای دارد.

برخی افراد مبتلا به وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)، دستخوش تیک میشوند (حرکات جنبشی کنترل ناپذیر، مانند کشش های عضلانی، آواگری ها، و شکلک های صورت). در مجموع به نظر میرسد که نشانه های وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) چهار بُعد عمده دارند.

این ها عبارت اند از: نیاز به تقارن، نظم، تمیزی و ذخیره کردن اقلام ظاهرا بی مصرف. سازمان بهداشت جهانی، وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) را به عنوان یکی از ۱۰ اختلال ناتوان کننده ارزیابی کرده است. شیوع وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) در طول عمر در ایالات متحده ۱.۶ درصد برآورد شده است.

فکری2 کارجویا

نظریه ها و درمان اختلال وسواس فکری و عملی

با توجه به نقش برجسته حرکات در وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)، مانند نظافت کردن و نظم دادن، از دیرباز تصور میشد که مبنای زیستی این اختلال از ناهنجاری هایی در عقده های پایه (مناطق زیر قشری مغز که در کنترل حرکتی فعال اند) سرچشمه میگیرد.

به علاوه تصور میشد که آنچه در نشانه های حرکتی مشارکت دارد، ناتوانی قشر پیش پیشانی در جلوگیری از افکار، تصورات ذهنی، یا امیال شدید است. اکنون شواهد اسکن مغز این توجیهات را تایید میکنند. این اسکن ها سطح بیشتر فعالیت را در مراکز کنترل حرکتی عقده های پایه و قطعه های پیشانی نشان میدهند.

موثر ترین درمان زیستی برای وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)، کلومی پرامین (داروی ضد افسردگی سه حلقه ای) یا  SSRI مانند فلوکستین (پروزاک) یا سرترالین (زولوفت) است. در موارد شدید که هیچ درمان دیگری موجب تسکین نشانه نمیشود، افراد مبتلا به وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) ممکن است با جراحی روانی درمان شوند.

برای مثال، تحریک عمیق مغز در نواحی فعال در کنترل حرکتی میتواند با کاهش دادن فعالیت قشر پیش پیشانی، به تسکین نشانه ها کمک کند، که این به نوبه خود ممکن است به کاهش فراوانی افکار وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) کمک کند.

وسواس فکری و وسواس عملی (OCD)

جمع بندی

به پایان آمد این دفتر، حکایت همچنان باقیست! خب دوستان به پایان یکی دیگر از سری مقالات مربوط به روانشناسی رسیدیم. در این قسمت ما راجب وسواس فکری و وسواس عملی (OCD) صحبت کردیم و تا حدودی با این دو وسواس آشنا شدیم. امیدوارم که از خواندن این مقاله لذت کافی را برده باشید و تا قسمت بعد خدا یار و نگهدارتون.

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با این مقاله با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

برای مطالعه مقالات بیشتر به لینک های زیر مراجعه شود:

دیدگاه های زیستی درمان افسردگی و دوقطبی (قسمت ۱)

دیدگاه های روان شناختی درمان افسردگی (قسمت ۲)

اختلالات اضطرابی (قسمت ۱:اختلال اضطراب جدایی)

۵ نکته در رابطه با فوبی های خاص (فوبیا)

۴ روش پژوهش در nerve physiology یا فیزولوژی اعصاب

perceptual error یا خطای ادراکی، ۶ نکته درباره آن

۵ نکته درباره روانشناسی زنانه، کارن هورنای

amin
amin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *