پادکست چیست؟
در عصر حاضر یکی از روشهای تولیدمحتوا که مورد استقبال فوقالعاده مردم هست، پادکست ها هستند که امکان اشتراک گذاری محتوای تولید شده را با شنوندگانی از سراسر جهان فراهم می کند. ساخت پادکست تاریخچه ای طولانی ندارد و اولین بار واژه “پادکست” در سال ۲۰۰۴ معرفی شد. اما پادکست چیست، و چرا روز به روز مخاطبان آن افزایش می یابد؟ همچنین پادکستها میتوانند شبیه برنامه های رادیویی با مزایایی منحصر به فرد باشند که آنها را هم برای مخاطبان و هم خالقان محتوا جذاب کند.
موضوعاتی که در این مطلب به بررسی آن می پردازیم:
- پادکست چیست؟
- هدف از تولید پادکست چیست؟
- انواع مختلف پادکست
- پادکستهای صوتی یا پادکستهای ویدئویی؟
- چرا پادکستها محبوب هستند؟
- چه کسانی میتوانند پادکست بسازند؟
می توانید مقالات دیگر را نیز در سایت کارجویا در ارتباط با تولید محتوا مشاهده بفرمایید.
—————————
پادکست چیست؟
الان وقتش رسیده که بدونیم پادکست چیست و چگونه کار میکند. به اصطلاح ساده، پادکست یک رسانه دیجیتالی است که شامل قسمتهای صوتی یا تصویری مرتبط با یک موضوع خاص است و مجریان پادکست به عنوان پادکستر شناخته میشوند. طبیعی است که برای شروع کار در هر رسانه ای با چالش های مختلفی رو به رو شویم اما ساخت پادکست بسیار آسانتر از اینهاست. برای شروع، پادکسترها فقط به تجهیزات اولیه مثل نرم افزارهای ضبط صدا و میکروفون نیاز دارند. معمولا، پادکسترها محتوای دیجیتالی را ضبط و ویرایش کرده و با مخاطبان به اشتراک میگذارند. همچنین امکان انتشار محتوای در یوتیوب و در سرویسهای میزبانی پادکست مثل Google Podcasts، Spotify،Castbox یا Apple Podcasts وجود دارد.
هدف از تولید پادکست چیست؟
تمام پادکستها هدف یکسانی ندارند، اما به طور کلی، پادکستها شکلی از سرگرمی هستند. برخی ممکن است برای یادگیری یک موضوع، برای آشنایی با اخبار و رویدادهای جدید یا حتی برای چند دقیقه ای خندیدن به پادکستها گوش دهند. پادکست همچنین میتواند ابزار بازاریابی قدرتمندی باشد. همچنین افراد میتوانند از این طریق کسب و کار خود را تبلیغ کنند. امروزه مخاطبان فعال پادکست در سراسر جهان بی شمار بوده و هر ساله شنوندگان پادکست ها درحال افزایش است.
پس پادکست یک روش خوب و ساده برای به اشتراک گذاشتن محتوا است. در حالی که برخی از افراد از خواندن مقالات لذت میبرند، بسیاری از مردم هم ترجیح میدهند که همان مقالات را بشنوند. ساخت پادکست بسیار منعطف است و پادکسترها امکان فعالیت در زمینه های مختلف را دارند.
انواع مختلف پادکست
مثل کتاب و فیلم و سریال ها پادکستها هم به موضوعات مختلفی میپردازند. البته در برخی مناطق کمدی محبوبترین ژانر پادکست است اما ژانرهای متنوع دیگر مانند جنایی واقعی، اخبار و کسب و کار هم مخاطبان گسترده و مخصوص خودشان را دارند.
برخی از پرطرفدارترین اسلایدهای پادکستسازی عبارتند از:
- گفتگومحور
پادکست گفتگومحور اصولاً بحث درباره یک موضوع است. مجری پادکست ممکن است معمولا در مورد یک موضوع صحبت کند یا با افراد مختلف مصاحبه کند. این تیپ تقریبا شباهت زیادی با برنامه های رادیویی دارد.
- داستانهای واقعی
این پادکستها یک رویداد واقعی را به شیوهای جذاب ارائه میدهند. مثالی از یک پادکست که از این فرمت استفاده میکند، مجموعه پادکست های This American Life است که داستانهای واقعی از زندگی روزانه مردم را روایت میکند.
- تئاترگونه
همچنان که پادکست هایی با داستان واقعی داریم، پادکستها همچنین میتوانند بستری برای بیان یک داستان خیالی و غیرواقعی باشند. برخی از پادکستها یک داستان را در چندین قسمت روایت میکنند. البته داستانهای مستقلی و تک قسمتی نیز در تولید پادکست های داستانی بسیار رایج هستند.
- مونولوگ
برخلاف پادکستهای گفتگومحور که شامل بحث های گروهی هستند، پادکست سبک مونولوگ فقط یک مجری دارد. در این سبک، پادکستر موضوع مشخصی را دنبال نمی کند و امکان صحبت درباره تمامی موضوعات وجود دارد و از آنجا که فقط یک نفر درحال صحبت کردن است و نیازی به ایجاد هماهنگی بین افراد مختلف وجود ندارد، این نوع پادکست میتواند راهی آسان برای جذب مخاطب باشد.
- تبدیل محتوا
میتوان از محتوای تولیدشده و آماده نیز پادکست تولید کرد. به عنوان مثال، پادکستر میتواند مطالب و مقالات وبلاگها و سایتها یا کتابهای مختلف را بخواند. در این سبک میتوان برای مخاطبان انتخاب های فراوانی به هنگام گوش دادنِ محتوا فراهم کرد.
- ترکیبی
اصلا نیاز نیست سبک مشخصی را برای تولید پادکست انتخاب کنید. همانطور که گفتیم، پادکست رسانه ای انعطافپذیر است و میتواند در سبکهای مختلفی تولید شود و در طول زمان تغییر کند. به عنوان مثال، کسی که پادکست مونولوگ تولید می کند ممکن است بعضی وقتها هم با دعوت از مهمانان مختلف به پادکست خود، سبک گفتگومحور را نیز تجربه کند.
پادکست صوتی یا پادکست تصویری؟
با وجود اینکه در ابتدا پادکست انحصاراً یک رسانه صوتی بود، اما امروزه پادکستها شامل عناصر ویدئویی مثل تصاویر و موشن گرافی و نمودارها هم هستند. پادکست هم به صورت صوتی و هم تصویری مزایای مختلف دارند و امکانات مختلفی برای مخاطبان فراهم میکنند.
پادکستهای صوتی دسترسی راحت تری دارند و افراد میتوانند یک فایل صوتی دیجیتالی را در هر موقعیتی گوش بدهند ولی از پادکست های ویدئویی فقط در شرایط خاص میتوان لذت برد. همچنین برای ساخت یک پادکست صوتی به تجهیزات کمتری نیاز است و پلتفرم های میزبانی بیشتری نیز برای پادکست های صوتی وجود دارند.
از طرفی، پادکستهای تصویری میتوانند به پادکسترها در جذب مخاطب بیشتر کمک کنند. برخی افراد ممکن است مخاطب پادکست های صوتی نباشند ولی پادکست های ویدئویی را در پلتفرمهایی مثل یوتیوب تماشا کنند. همچنین با استفاده از عناصر بصری میتوان محتوایی تولید کرد که انتقال آن از طریق پادکست صوتی بسیار سخت و غیرممکن است.
هدف گذاری پادکستر برای اینکه چه نوعی از فرمت تولید محتوا را برای ساخت پادکست انتخاب کند، بسیار تعیین کننده است. اگر توانایی برقراری ارتباط چشمی خوبی دارید و یا میتوانید جلوی دوربین با اعتماد بنفس ظاهر شوید حتما پادکست تصویری را امتحان کنید.
چرا پادکست ها محبوب هستند؟
همانطور که میدانید پادکستها مخاطبان گستردهای دارند، اما چه چیزی پادکست را به این اندازه محبوب کرده است؟
یکی از جذابترین ویژگیهای پادکستها، سادگی لذتبردن از آنها است. بسیاری از پادکستها رایگان هستند و مردم میتوانند در خانه یا در مسیر رفتن به محل کار، مدرسه یا دانشگاه به آنها گوش دهند و از آنجا که پادکست ها انواع مختلفی دارند، تقریباً همه میتوانند طبق سلیقه و علاقه خود پادکستی برای شنیدن انتخاب کنند. مثلا پادکست های صوتی را میتوانید حین انجام کارهای مختلف مثل ورزش کردن یا انجام کارهای خانه، گوش دهید.
هنگامی که مردم به پادکست گوش میدهند، مثل این است که با تعداد زیادی از افراد در حال برقراری ارتباط هستند. پادکستها میتوانند برای افزایش تعاملات اجتماعی و یافتن افرادی با علایق و سلایق مشترک به ما کمک کنند.
چه کسانی میتوانند پادکست بسازند؟
تا اینجا دانستیم که پادکست چیست. حال بهتر است بدانید که تولید محتوا در فرمت پادکست مناسب شما هست یا خیر.
پادکستها ابزارهای بازاریابی خوبی هستند. با این حال، قبل از شروع تولید محتوا در فرمت پادکست،باید با مزایا و معایب آن آشنا شوید و تصمیم بگیرید که آیا پادکست بهترین روش برای پیشرفت کسب و کار شماست یا نه.
مزایای ساختن پادکست:
- هزینه کم. تولید پادکستها زمانبر است اما هزینههای اولیه زیادی ندارد. میشود یک پادکست جدید را بدون سرمایهگذاری قابل توجهی ساخت.
- برخلاف بسیاری از فرمت ها، پادکستها به راحتی قابل دسترس هستند. مخاطبان میتوانند هر زمان و از هر پلتفرمی که بخواهند، به پادکست گوش دهند.
- راهی آسان برای منتشر کردن اطلاعات است. برای بحث در مورد یک محصول جدید یا مطالب آموزشی نیز پادکستها مناسبند.
معایب ساختن پادکست:
- باید زمان بسیار زیادی را برای ضبط، ویرایش و انتشار پادکست اختصاص دهید.
- برای جذب مخاطب و همچنین افزایش تعداد آنها باید پادکستتان را تبلیغ کنید.
- باید سرگرمکننده و جذاب باشد. پس حتما باید به محتوایی که میخواهید تولید کنید به خوبی فکر کنید.
امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.
منبع: