گوگل درایو چیست؟
شاید تاکنون نام سرویس های ذخیره سازی مانند: دراپ باکس (Drop Box) یا گوگل درایو (Google Drive) به گوشتان خوره باشد اما روش استفاده یا با فواید آن آشنا نباشید. گوگل درایو یا سرویس ابری گوگل، یکی از سرویس های ذخیره سازی آنلاین است که توسط این شرکت در اختیار کاربران قرارداده شده تا به فایل های خود در هر مکان و زمانی تنها با اتصال به اینترنت دسترسی داشته باشند در این مقاله به معرفی مختصر و ساده گوگل درایو و قابلیت های آن میپردازیم.
معرفی گوگل درایو
درایو در واقع فضای رایگان و ابری گوگل است که تنها با داشتن یک حساب کاربری یا حساب جیمیل در اختیار شما قرار میگیرد. در واقع اگر بخواهیم به صورت ساده این سرویس را تعریف کنیم می توان آن را به یک فلش تشبیه کرد که با استفاده از آن میتوانید فایل های رسانه و اسناد خود را در آن ذخیر کنید. بنابراین فضای بیشتری در هارد دیسک کامپیوتر آزاد میشود که در صورت اتصال به اینترنت به راحتی می توانید به آن دسترسی پیدا کنید.
اما علاوه بر ذخیره سازی فایل ها میتوان از گوگل داریو برای مدیریت کارهای تیمی و ایجاد پروژه استفاده کرد. در ابتدای ثبت نام و ورود به برنامه ۱۵ گیگا بایت فضای رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد. اما برای استفاده از فضای بیشتر لازم است که اشتراک گوگل درایو را خریداری کنید. گزینه های پیشنهادی گوگل برای شما زیاد است که از حداقل آن ۱۰۰ گیگابایت برای ماهیانه ۲.۷۹ دلار شروع و به ۳۰ ترابایت با پرداخت هزینه تقریبی ماهیانه ۴۲۰ دلار خاتمه می یابد. قاعدتا برای پرداخت هزینه اشتراک اگر حساب بانکی بین المللی ندارید باید از شرکت هایی که کار نقل و انتقال پول را انجام می دهند کمک بخواهید.
معرفی ابزارهای موجود در گوگل درایو
علاوه بر قابلیت های دانلود، آپلود و اشتراک گذاری، سرویس های دیگری مانند گوگل داکس، گوگل شیتس، گوگل اسلایدزو گوگل فوتوز برای ویرایش فایل ها و اسناد به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار داده شده است سه سرویس نامبرده (داک، شیتس و اسلایدز) رقیب های اصلی ورد، اکسل و پاوروینت مایکروسافت هستند.
-
Google DOC
این سرویس را در واقع میتوان رقیب ورد در مایکروسافت دانست. همانطور که مستحضر هستید Word از محبوبترین نرم اقزارهای مدیریت متن است شرکت گوگل نیز با در پاسخ به مایکروسافت با فراهم آوردن ابزار پیشرفته امکان تایپ، ویرایش، تغییر فونت، لینک دهی و … این قابلیت را برای کاربران مهیا ساخته است. اما نکته مهم برای این دو سرویس، سازگاری کامل بین آن ها است. بیدن معنی که اسنادی که توسط هر کدام ایجاد شده اند را میتوان با نرم افزار شرکت رقیب ویرایش و مشاهده کرد.
-
Google Slides
همه کارهایی که با پاورپوینت مایکروسافت میتوان انجام داد در سرویس گوگل اسلایدز نیز فراهم و مهیا است. این سرویس نیز در تعامل با گوگل درایو بوده و امکان ایجاد اسلاید و ویرایش جهت ارایه کنفرانس یا …. را برای کابران فراهم نموده است. لازم به ذکر است که همانند گوگل داک و ورد سازگاری کامل بین این دو نرم افزار هم وجود دارد.
-
Google Sheets
یکی دیگر از نرم افزارهای پر کاربرد آفیس اکسل است که قطعا با آن آشنایی دارید.گوگل شیت نیز همان کاربرد و همان ویژگی ها را دارد و شما با استفاده از آن می توانید داده ها را در جدول قرار داده و با استفاده از نمودار های رنگی به تجزیه و تحلیل آن بپردازید. باید اشاره کرد که گوگل شیت هم با اکسل مایکروسافت سازگاری کامل دارد.
-
Google Photos
گوگل فوتو در واقع مانند گالری است که علاوه بر دسته بندی فیلم ها و عکس ها، توانایی ویرایش کردن ان ها را هم برای شما فراهم می کند و قاعدتا چون گوگل فوتو از ابزارهای گوگل درایو است می توانید از محتویات گالری خود بکاپ بگیرید. از قابلیت های جالب این ابزار دسته بندی هوشمندانه محتواهای شماست. به عنوان مثال این نرم افزار به مرور چهره های مختلف در گالری را شناسایی کرده و برای هر چهره پوشه مد نظری را ایجاد میکند.
سخن پایانی
در انتها باید گفت که با پیشرفت تکنولوژی فضاهای ذخیره سازی همانند فلش، هارد، رم و … بیش از پیش در معرض خطر قرار دارند و هر لحظه امکان از بین رفتن آن ها وجود دارد. گوگل درایو یا همان فضای ابری گوگل این امکان را برای کاربران فراهم آورده تا تنها با اتصال به اینترنت به اطلاعات ذخیره شده خود دسترسی داشته باشند مدیریت و کار کردن با این سرویس بسیار آسان بوده و از لحاظ امنیتی نیز می توان به آن اتکا کرد. برای یادگیری کار با گوگل درایو میتوانید از لینک زیر اقدام کنید.