پایگاه دانش کارجویا » تکنیک های تدوین | آشنایی با ۵ کات معروف در تدوین

پایگاه دانش کارجویا

در پایگاه دانش کارجویا، اطلاعات خود را در زمینه های مختلف به روز کنید.

تکنیک های تدوین | آشنایی با ۵ کات معروف در تدوین

فهرست مطالب

آشنایی با تکنیک های تدوین

برای اینکه بتوانید تدوینگر ماهری شوید، ابتدا باید با تکنیک های تدوین که بسیار متعدد و متفاوت هم هستند آشنا باشید. در این مقاله میخواهیم ۵ نوع مختلف و پرکاربرد از کات در تدوینِ فیلم را بشناسیم و بدانیم به کمک تدوین چگونه میتوانیم به روایت بهتر داستان و ایجاد یک روند جذاب برای فیلم کمک کنیم.

می توانید مقالات دیگر را نیز در سایت کارجویا در ارتباط با تدوین مشاهده بفرمایید.

—————————

تکنیک های تدوین

تکینک های تدوین؛ کات چه اهمیتی در تدوین دارد؟

کات در فیلم جایی اتفاق میفتد که یک فوتیج (ویدیو) به پایان می‌رسد و ویدیوی دیگری شروع می‌شود و روش‌های مختلفی برای اجرای این تکنیک وجود دارد و هرکدام از این روش ها تأثیر متفاوتی بر روند فیلم می گذارد و به عبارت دیگر، نحوه روایت داستان برای مخاطبان را تعیین می‌کند.
در ادامه به معرفی و بررسی ۵ نوعِ مختلف کات ها در تدوین می پردازیم و هر یک از آنها به شما زاویه متفاوتی برای ارائه داستان میدهد تا بتوانید تدوین بهتر و موثرتری داشته باشید.

۵ نوع مختلف کات در تدوین

در ابتدای این بخش بهتر است اشاره کنیم که در هرکدام از روش های تدوین، یک نمونه از فیلم های معروفِ سینمای جهان که با استفاده این روشها تدوین شده اند، آورده شده است. فقط لطفا برای تماشای این نمونه ها لطفا فیلترشکن خودتان را روشن کنید(ویدیو ها از یوتیوب لینک شده اند).

Standard Cut

کات استاندارد، یکی از معمول ترین تکنیک های تدوین است. کات استاندارد که به نام هارد کات هم شناخته می شود، پرش بالافاصله از یک کلیپ به کلیپ دیگر است. برای نمونه میتوان به پلان معروف فیلم “پالپ فیکشن” که وینسنت وگا و میا والاس در یک رستوران در حال صحبت با یکدیگر هستند، اشاره کرد. در این پلان، از یک سکانس به سکانس دیگر پرش انجام میشود. کات استاندارد یک انتقال مستقیم و واضح ایجاد می‌کند و مخاطب را بر روی گفت‌وگو یا عملِ در حال انجام متمرکز می‌کند. کوئنتین تارانتینو اغلب از کات های استاندارد برای ایجاد تنش در سکانسهای مبتنی بر گفت‌وگو استفاده می‌کند.

تکنیک های تدوین - استاندارد کات
تکنیک های تدوین – استاندارد کات

برای مشاهده ویدیوی نمونه فیلمِ Pulp fiction 1994 کلیک کنید.

J&L Cut

J کات نام خودش را از شکل ادیت آن در نرم‌افزار می‌گیرد، جایی که صدا قبل از تصویر به گوش می رسد. قوس پایین J استعاره ای از این است که صوت قبل از تصویر پخش می‌شود. این نوع کات انتظاری ایجاد کرده و به شما کمک می کند که به طور بی‌وقفه بین سکانس ها جابجا شوید. این کات میتواند احساسی ناراحت‌کننده ایجاد کند یا وضعیت روانی شخصیت را منعکس میکند.

J کات و L کات تقریبا معکوس یکدیگر عمل میکنند. یعنی تصویر از یک سکانس به سکانس بعدی منتقل می شود اما صدایی که شنیده میشود، همان صدای سکانس اولیه است. قسمت پایین L استعاره ای از ادامه یافتن مسیر صوت سکانس اولیه در تصویر سکانس ثانویه است. تاثیر L کات، ابتدایی خواهد بود و بخشی از تأثیر آن در ناخودآگاه مخاطب است، زیرا او باید صدا و تصویر را در ذهنش باهم هماهنگ کند.

یک مثال عالی از این دو روش کات زدن، در سکانسی از فیلم گرگ وال استریت با هنرنمایی لئوناردو دیکاپریو و متیو مک کانهی قابل مشاهده است.

تکینک های تدوین
تکینک های تدوین – J کات و L کات

برای مشاهده ویدیوی نمونه J کات و L کات کلیک کنید.

مونتاژ

مونتاژ معمولا گذر زمان را با سرعت بالا نمایش می دهد. از مونتاژ عموما برای نشان دادن تکامل کاراکتر از مبتدی به پیشرفته یا در نشان دادن پلان های طولانی مثل سفر به کار می رود. در حالت عادی، زمان زیادی از فیلم باید به نشان دادن این تکامل بپردازید اما با مونتاژ بسیار سریع تر این کار انجام میشود. مونتاژ حسِ پیشرفت، رشد و تکامل در گذر زمان را به مخاطب القا می کند.

در فیلم “Dirty Dancing” تدوینگر به کمک تکنیک مونتاژ نشان می‌دهد که جانی چگونه رقص مامبو را به بیبی آموزش میدهد. مونتاژ سرعتِ فرآیند آموزش رقص را بیشتر از چیزی که هست به نمایش می‌گذارد. حس کافی نیز از طریق مونتاژ منتقل می شود، همانطور که پاتریک اسویزی در فیلم می گوید:

“آموزش رقص کافی نیست، باید موسیقی رو با تمام وجود حس کنی.”

تکنیک های تدوین
تکنیک های تدوین – مونتاژ

برای مشاهده ویدیوی نمونه مونتاژ اینجا کلیک کنید.

کات درونی

کات درونی یا Cut-in زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که در فیلمبرداری از کلوزآپ شات استفاده کنیم. مثلا در یک سکانس تعقیب و گریز ممکن است از پدال گاز کلوزآپ بگیریم یا برای سکانسی در کافی شاپ، با کلوزآپ گرفتن روی دستگاه اسپرسوساز تمرکز کنیم. تمامی این تکنیک ها زمانی موثر تر واقع می شود که دقیق بدانیم از پلان چه میخواهیم و روی چه موضوعی میخواهیم تاکید بیشتری داشته باشیم و توجه مخاطب را بیشتر جلب کنیم.
در اینجا بخشی از فیلمِ” بچه راننده” را که به کمک کات درونی تدوین شده است را میتوانید مشاهده بفرمایید.

تکنیک های تدوین
تکنیک های تدوین – کات درونی

برای مشاهده ویدیوی نمونه کات درونی از فیلم” Baby Driver” کلیک کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با تعدادی از تکنیک های تدوین آشنا کنیم. ۵ نمونه از کات های مختلفی که در تدوین حرفه ای استفاده میشود را در این مطلب به شما معرفی کردیم و به همراه معرفی برایتان مثال هایی نیز آوردیم که بتوانید مطالب را بهتر و عمیق‌تر درک کنید. امیدوارم از مطالعه این مقاله راضی بوده باشید و مقالات بعدی کارجویا را نیز دنبال بفرمایید.

 

منبع:

filmsupply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *