اندروید ۱۲ ال چیست؟
شرکت گوگل همواره در تلاش برای برطرف کردن نقاط ضعف سیستم عامل اندروید و استفاده همگانی از آن بوده است. به عنوان مثال میتوان به اندروید GO اشاره کرد که برای گوشی های ضعیف منتشر شد اما یکی از چالش های شرکت گوگل نمایش اندروید بر روی نمایشگرهای بزرگ مانند تبلت ها بوده است. هرچند که سامسونگ و دیگر شرکت های موبایلی زودتر به این نتیجه رسیده اند و برای حل آن اقدام کرده اند اما اخیرا گوگل راه حلی برای این موضوع پیدا کرده و آن هم اندروید ۱۲ ال است که در ادامه به آن مییپردازیم.
حرف ال که بعد از اندروید ۱۲ آمده است مخفف کلمه Larg Screen به معنای نمایشگر بزرگ است. اندروید یک سیستم عامل سازگار و تطبیقیست و معمولا برای گوشیهای همراه بهینه شده است بدین معنی که برای هر گوشی با هر سایز صفحه نمایشی خود را در همان اندازه تطبیق میدهد. به همین خاطر است که اپلیکیشن هایی که برای تبلت ها بهینه نشده اند معمولا دارای فضاهای خالی یا پرت هستند. که این مشکل در اندروید ۱۲ ال تا حدودی حل شده است.
قابلیت های جدید اندروید ۱۲ ال
ظاهر جدید قفل صفحه: نخستین مرحله از این سازگاری در لاک اسکرین یا همان قفل صفحه به چشم میخورد. در تبلت ها یا گوشی هایی مانند زد فولد سامسونگ، لاک اسکرین به دو قسمت تبدیل شده است. یک بخش همان لاک اسکرین و بخش دیگر ساعت، تقویم و بقیه ویجت های انتخابی است. جایگاه قفل صفحه را میتوانید تغییر داده و در هر جایی که راحت هستید قرار دهید.
منوی اعلان ها: مرحله بعد هوم اسکرین و نوتیفیکیشن ها هستند. در حالتی که تبلت به صورت افقی قرار دارد برای دیدن اعلان ها دیگر مانند سری های قبل اندروید پشت سر هم قرار ندارند بلکه اعلان ها در یک طرف و تنظیمات سریع در طرف دیگر قرار دارند و این دو قسمت کاملا مجزا از همدیگر قابل کنترل هستند.
اضافه شدن منوی تسک بار: و اما مورد بعدی اضافه شدن قابلیتی مانند Taskbar است. همانگونه که در ویندوز شما میتوانید نرم افزارهایی را که دائما با آن ها سر و کار دارید را در نوار وظیفه قرار دهید در اندروید ۱۲ ال هم می توانید لیستی از برنامه های اتنخابی خود را در پایین صفحه نمایش قرار دهید. هرچند تعداد برنامه هایی که در این لیست قرار میگیرند محدود هستند. و نمیتوان بیشتر از چند عذد در تسک بار اضافه کرد اما با این حال تجربه خوبی را برای کاربر به ارمغان می آورد.
در برنامه های پیام رسان هم این بهینه سازی به خوبی رعایت شده است. یعنی با وارد شدن در صفحه پیامها، در یک قسمت لیست پیام ها نمایش داده شده و در قسمت دیگر پیام های مربوط به هر فرد دیده میشود. میتوان این ویژگی را به نسخه دستکتاپ تلگرام مشابهت داد باید به این موضوع نیز اشاره کرد که اپلیکیشن هایی مانند توییتر و اینستاگرام نیز باید با اندروید ۱۲ ال بهینه شوند.
در ادامه سوالی مطرح میشود که آیا بازی ها نیز برای این نسخه از اندروید بدون مشکل هستند یا خیر؟ جواب بستگی به توسعه دهنده بازی ها دارد. یعنی همانند بقیه برنامه که برای این نسخه بهینه شده اند، بازی ها نیز باید بر بستر اندروید ۱۲ ال توسعه داده شوند.
سخن پایانی
شرکت گوگل زمانی برای حل این مشکل از اندروید هانیکام رونمایی کرد اما متاسفانه به نتیجه مورد نظر خود نرسید تا به امروز که اندروید ۱۲ ال را معرفی کرده است. و در آخر ذکر این نکته لازم است که در نهایت باید شرکت های توسعه دهنده نرم افزارها و بازی ها محصولات خود را در بستر این برنامه بهینه کنند وگرنه بازهم این مشکل به طور کلی رفع نخواهد شد. شرکت سامسونگ اخیرا نسخه جدید وان یو آی ۵ خود را رونمایی کرده که قابلیت هایی شبیه به آیفون را میتوان در آن دید برای دیدن مقاله روی لینک کلیک کنید. سپاس