پایگاه دانش کارجویا » چطور تدوینگر شویم؟ | ۵ نوع مختلف تدوین حرفه ای

پایگاه دانش کارجویا

در پایگاه دانش کارجویا، اطلاعات خود را در زمینه های مختلف به روز کنید.

چطور تدوینگر شویم؟ | ۵ نوع مختلف تدوین حرفه ای

چطور تدوینگر شویم
فهرست مطالب

برای تدوینگر شدن باید چه کارهایی انجام بدهیم؟

اکثر افرادی که به تدوین علاقه مند هستند برایشان این سوال به وجود می آید که “چطور تدوینگر شویم؟”

تدوینگری یکی از مشاغل مهم در صنعت سینما است که تجربه جذابی برای مخاطب به هنگام تماشای فیلم رقم میزند و یکی از مهمترین مراحل فیلمسازی پس از فیلمبرداری است. در زمینه رسانه انواع مختلفی از رسانه های صوتی و تصویری در دسترس است و برای اینکه بتوانید در هرکدام از آنها حرفه ای شوید و در مراحل بالاتر در این زمینه ها مشغول به کار شوید باید با انواع مختلف این مشاغل آشنا باشید. در این مقاله، میخوایم بدانیم چطور تدوینگر شویم و پنج نوع مختلف تدوین را به شما یاد بدهیم.

می توانید مقالات دیگر را نیز در سایت کارجویا در ارتباط با تولید محتوا مشاهده بفرمایید.

—————————

 

چطور تدوینگر شویم
چطور تدوینگر شویم؟ – تایم لاین ادوبی پریمیر

چطور تدوینگر شویم؟

تدوینگر، تبدیل کننده یک فوتیج یا فیلم خام با پر از ایراد به یک فیلم با جلوه های ویژه و افکت های تصویری جذاب است. تدوینگر نقش بسیار مهمی در تولید فیلم دارد زیرا بسیاری از اتفاقاتی که در فیلم شاهد آن هستیم فقط و فقط به کمک تدوین قابل اجرا هستند.جذابتر نمایش دادن بازیگران، زیباسازی صحنه های تغقیب و گریز و یا صحنه های اکشن و مبارزه های تن به تن و …. جزئی کوچک از وظابف یک تدوینگر است.

تدوینگر علاوه بر اینکه رابط بین ذهن کارگردان و مخاطب است باید بتواند عناصری که باعث افزایش کیفیت فیلم می شود را نیز به آن اضافه کند مثل موسیقی، فیلترهای رنگی، کنتراست و شفافیت و افکت‌های ویژه و جلوه های سه‌بعدی کامپیوتری (CGI). در ادامه به بخشی از وظایف یک تدوینگر در فیلم اشاره می کنیم:

  • بررسی فوتیج ها (فیلم‌های خام) برای یافتن بهترین فریم ها
  • ترکیب بندی سکانس های مختلف و ترتیب‌های مختلف برای بیان داستان
  • انتخاب تصاویر با زوایا و عمق‌های زوم مختلف دوربین برای اضافه کردن تعلیق داستان
  • اعمال ترنزیشن های صحیح بیبن فوتیج ها
  • اضافه کردن افکت‌های تصویری و صوتی مانند CGI، Foley و موسیقی متن
  • انجام ویرایش‌های درخواستی از سوی کارگردان و سازندگان فیلم
  • بازبینی نسخه نهایی فیلم
چطور تدوینگر شویم
چطور تدوینگر شویم؟ – اتاق تدوین

۵ نوع حرفه مختلف برای تدوینگر

تدوینگر فیلم های علمی

تدوین فیلم های آموزشی یا آزمایشهای علمی و تحقیقاتی. وظایف این نوع تدوینگر ممکن است شامل ویرایش تصاویر خام از حیات وحش برای روایت داستان‌ها یا نمایش تصاویری طبیعی باشد و تدوینگر باید از اینکه هر فوتیج شامل تمام اطلاعات مورد نیاز کارگردان است، اشمینان حاصل کند و برای به تصویر کشیدن و تاکید بیشتر بر صحنه ها میتواند از افکتهای مختلف و موسیقی های پس زمینه مناسب استفاده کند. مستندات، ویدئوهای آموزشی در مورد مفاهیم علمی یا ویدئوهای آموزشی برای توضیح مسائل فنی مثل استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی یا ساخت و ساز می تواند بخشی از کار این نوع از تدوینگر باشد.

تدوینگر ویدئوهای تبلیغاتی

تدوینگر ویدیوهای نبلیغاتی عموما بر روی پروژه‌های کوتاه‌تری نسبت به بقیه کار می‌کند، ولی با این تفاوت که ظرافت در این نوع از تدوین بسیار ضروری است و او باید بتواند در زمان کم میزان تاثیرگذاری بالایی بر مخاطب داشته باشد. این تدوینگران می‌توانند در انواع مختلفی از پروژه‌ها کار کنند، از جمله تبلیغات تجاری، ویدئوهای اطلاعاتی و محتوای آنلاین برای شرکت‌ها و فریلنسرها.

تدوینگر مشغول در پست های دولتی

این نوع از تدوینگر در مکان های دولتی میتواند مشغول به کار شود که ممکن است مسئولیت‌های مشابهی با دیگر تدوینگران داشته باشد، مثل استفاده از تصاویر خام برای روایت داستان، بررسی تصاویر فیلم‌برداری شده برای یافتن کلیپ‌هایی با وضوح بهتر و افزودن عناصر پساتولیدی مانند افکت‌های صوتی و تصویری و اصلاح رنگ. تدوینگرانی که با دولت قرار داد میبندند معمولاً در پروژه‌هایی کار که دولت از آنها درخواست می‌کند، مانند ویدئوهای آموزشی در مورد سیاست‌ها یا برنامه‌های جدید دولت، تبلیغات برای یک شهر خاص و پوشش ویدئویی سخنرانی‌های مقامات دولتی، به کار گرفته می شوند.

چطور تدوینگر شویم
چطور تدوینگر شویم؟ – تصویری از فضای کاری تدوین

تدوینگر اخبار

تدوینگر اخبار معمولا باید در کار روزنامه‌نگاری تخصص داشته باشد. ویرایش تصاویر برای پخش زنده تلویزیونی، ویرایش مصاحبه‌ با افراد مشهور برای به پخش در بخش خبری یا پخش آنلاین و ایجاد مستندهای کوتاه یا ویدئوهایی حاوی اطلاعات مفید برای مخاطبان می تواند بخشی از کارهای یک تدوینگر خبری باشد. البته که مانند دیگر شاخه های تدوین، تدوینگر در این زمینه نیز به استفاده افکت های صوتی و تصویری نیاز دارد.

تدوینگر فیلم سینمایی

شاید معروف ترینِ تدوینگران، همین تدوینگر فیلم های سینمایی باشد که عمدتاً در صنعت سینما و سرگرمی کار می‌کند و در پروژه‌هایی مثل فیلم‌های بزرگ استودیویی کار می‌کند. این تدوینگران اغلب مسئولیت‌ها و وظایف بسیاری دارند، که از مهترین آنها میتوان به همکاری با کارگردان برای خلق یک تم بصری خاص، تعلیق پذیر کردن داستان یک فیلم در طول ویرایش برای اطمینان حاصل کردن از میران جذابیت فیلم و انتخاب بهترین برداشت های فیلم‌برداری برای نمایش بازیگران و افکت‌های ویژه، اشاره کرد. اکثرا تدوینگران در زمینه های خاصی تخصص بیشتری دارند مثلا بعضی در زمینه اکشن، بعضی کمدی و بعضی در دیگر ژانرها.

جمع‌بندی

در این مطلب خواستیم به سؤال “چطور تدوینگر شویم؟” پاسخی ارائه داده باشیم و به انواع مختلف تدوینگر ها اشاره کنیم. همچنین با انواع کارهای یک تدوینگر آشنا شدیم و دانستیم که یک تدوینگر حرفه ای باید در په زمینه هایی مهارت داشته باشد و چه انواعی از تدوین را بشناسد. امیدوارم از مطالعه این مطلب لذت برده باشید.

منبع:

Indeed

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *