پایگاه دانش کارجویا » دستور input در پایتون | ۲ نکته ی کلیدی

پایگاه دانش کارجویا

در پایگاه دانش کارجویا، اطلاعات خود را در زمینه های مختلف به روز کنید.

دستور input در پایتون | ۲ نکته ی کلیدی

فهرست مطالب

سلام به تمامی دوستان عزیزم ؛ بعد از آموزش دستور print در پایتون دیگه وقتشه که با هم دستور input در پایتون رو یاد بگیریم . ( اگه هنوز مقاله ی قبلی رو نخوندی بد نیست یه سری بهش بزنی ) در آخر هم یک سری نکات در مورد دستور input در پایتون رو بررسی می کنیم .

کاربرد دستور input در پایتون چیست؟

دستور یا تابع input همونطور که از اسمش مشخصه برای گرفتن ورودی از کاربر استفاده می شه (میشه گفت کاری که این دستور انجام میده یه جورایی مخالف کاریه که دستور print انجام میده.) چراکه دستور print یک خروجی رو به کاربر نمایش میداد (چاپ می کرد) ولی input ورودی رو از کاربر می گیره.

نحوه ی کار با دستور input در پایتون

برای استفاده از تابع input در پایتون که از توابع Built-in (توابع آماده و ساخته شده در پایتون) هم هست باید نام تابع را نوشت و در داخل آن نیز می توانیم متنی قرار دهیم که هنگام ورودی گرفتن از کاربر قراره چاپ شه .

به مثال زیر توجه کنید :

input کارجویا

در تصویر بالا از کاربر خواستیم که نامش را وارد کند و آن را داخل متغیری به نام name ریختیم سپس با استفاده از دستور print نام کاربر را همراه با کلمه ی Welcome چاپ کردیم.

که البته می توانستیم به جای این کار در ابتدا با استفاده از دستور print متنی چاپ بکنیم که به کاربر بگوید نامش را وارد کند و سپس با استفاده از دستور input نام را از کاربر گرفته و سپس همراه با کلمه ی Welcome آن را چاپ کند اما این کار تعداد خط های کد ما را افزایش داده و توصیه نمی شود پس بهتر است متنی که باید برای کاربر چاپ شود با استفاده از input برای کاربر نمایش داده شود و سپس ورودی دریافت شده از کاربر را داخل یک متغیر ذخیره کنیم.

نکته ی مهم در رابطه با دستور input در پایتون :

هنگام استفاده از دستور input در پایتون باید حواسمون باشه که وقتی با استفاده از input ورودی از کاربر می گیریم و درون یک متغیر می ریزیم نوع اون متغیر string (رشته) هست.

به زبان ساده تر بگم خروجی دستور input ، رشته هست و ما نمی تونیم با استفاده از خروجی این دستور عملیات ریاضی انجام بدیم .

برای مثال ما از کاربر می خوایم که یک عدد رو وارد کنه تا ما ۳ واحد بیشتر از اون عدد رو چاپ کنیم. اگه بیایم و با استفاده از دستور input این کار رو انجام بدیم و خروجی این دستور رو داخل متغیری ذخیره کنیم و در آخر هم اون متغیر رو با ۳ جمع کنیم و با استفاده از دستور print اون رو چاپ کنیم مفسر پایتون از ما ایراد می گیره.

چرا ؟ چون همونطور که بالاتر گفتیم خروجی دستور input در پایتون ، یک رشته هست و نمیشه یک رشته رو با یک عدد جمع کرد (متغیرها باید هم نوع باشند).

input1 کارجویا

همونطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید با اضافه کردن عدد ۳ به number برنامه خطای TypeError داد چرا که نمی توان یک رشته را با یک عدد صحیح جمع کرد.

اما برای رفع این مشکل چه کاری باید انجام داد؟

آفرین ! درست حدس زدین ؛ باید جفت اعدادی که داریم از نوع عدد صحیح باشند تا بشه با هم جمعشون کرد پس متغیر number که رشته (string) بود رو به عدد صحیح (int) تبدیل می کنیم.

خب حالا چجوری رشته مون رو به عدد صحیح تبدیل کنیم؟

اگه مقالات قبلی رو مطالعه کرده باشین باید جواب این سوال هم بلد باشین.

با استفاده از تابع int می تونین این کار رو انجام بدین. بدین صورت که در داخل دستور print ابتدا رشته مون رو به عدد صحیح تبدیل می کنیم و بعد با عدد ۳ جمع می کنیم مانند تصویر زیر:

input2 کارجویا

حالا که به انتهای مقاله رسیدیم بد نیست از نکاتی در رابطه با دستور input در پایتون که در این مقاله یاد گرفتیم یه جمع بندی کلی داشته باشیم .

این نکات رو در دو مورد خلاصه می کنم:

  1. می توانیم متن مورد نظر جهت گرفتن ورودی از کاربر را داخل تابع input بنویسیم.
  2. خروجی دستور input در پایتون یک رشته است پس برای انجام عملیات ریاضی رو خروجی این تابع ابتدا باید آن را با استفاده از تابع int به عدد تبدیل کرد و بعد از آن روی آن عملیات ریاضی انجام داد.

خب این مقاله هم این جا به پایان می رسه . ممنونم که تا انتای مقاله من رو همراهی کردین.

تا مقاله ی بعدی خداوند یار و نگهدارتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *