پایگاه دانش کارجویا » توابع کاربردی List در پایتون | ۱۰ تابع

پایگاه دانش کارجویا

در پایگاه دانش کارجویا، اطلاعات خود را در زمینه های مختلف به روز کنید.

توابع کاربردی List در پایتون | ۱۰ تابع

فهرست مطالب

سلام به تمامی دوستان عزیزم ؛ توی این مقاله قصد داریم که به بررسی توابع کاربردی List در پایتون بپردازیم و نکات مربوط به این توابع رو با هم بررسی کنیم.

در مقالات قبلی نکات و توابع کاربردی string در پایتون رو بررسی کردیم . برای آشنایی با این توابع بهتون پیشنهاد می کنیم یه سری به مقالات قبلی بزنین.

خب پیش از هر کاری اگه تا الآن اسم ساختمان داده ی List به گوشتون خورده اما خیلی با این ساختمان داده آشنایی ندارین بهتون توصیه می کنم که قبل از ادامه ی مطالعه ی این مقاله به مقاله ی انواع متغیرها و ۴ ساختمان داده در پایتون مراجعه کنین و یه نگاهی به بخش ساختمان داده ی لیست بندازین تا آشنایی بیشتری نسبت به این ساختمان داده داشته باشین.

خب دیگه وقتشه که بریم سراغ بررسی توابع کاربردی List در پایتون .

تابع insert :

این تابع که یکی از مهم ترین توابع کاربردی List در پایتون می باشد برای اضافه کردن یک عنصر در یک ایندکس مشخص از آرایه استفاده می شود بدین صورت که ورودی اول تابع شماره ی ایندکسی است که عضو جدید لیست قرار است در آن جا قرار گیرد و ورودی دوم آن عنصر جدیدی است که به لیست مورد نظر اضافه خواهد شد .

تابع clear :

این تابع همانطور که از اسمش مشخص است وظیفه ی خالی کردن لیست را بر عهده دارد.

تابع count :

این تابع نیز از توابع کاربردی List در پایتون به حساب می آید که برای شمردن یک عنصر مشخص در لیست استفاده می شود.

تابع index :

تابع index هم از توابع کاربردی List در پایتون به شمار می آید و برای بدست آوردن ایندکس یک عنصر خاص در لیست کاربرد دارد.

تابع remove :

این تابع هم که از توابع کاربردی List در پایتون به حساب می آید برای حذف یک عنصر خاص از لیست استفاده می شود.

توجه داشته باشید در صورتی که چندین عنصر مانند هم در یک لیست داشته باشیم بعد از استفاده از تابع remove اولین عنصر از عنصر تکراری حذف می شود .

تابع copy :

این تابع هم که دیگه نیاز به توضیح نداره ! معمولا از تابع copy زمانی استفاده می کنند که بخواهیم روی لیستمون یه سری تغییر اعمال کنیم اما لیست اصلی هم داشته باشیم . در این مواقع یه کپی از لیستمون می گیریم و تغییرات مورد نظرمون رو روی کپی لیستمون اعمال می کنیم ؛ در این صورت هم لیست اصلی را داریم هم لیست جدیدی که از تغییرات لیست اصلی حاصل شده .

تابع sort :

تابع sort هم برای مرتب کردن عناصر داخل لیست استفاده می شود و این تابع می تواند ۲ ورودی بگیرد که یکی برای مشخص کردن نوع مرتب سازی است که به صورت معمولی مرتب سازی صورت گبرد و یا reverse (برعکس) شود که مقدار reverse به صورت پیش فرض False است و دیگری key می باشد که مشخص می کند عنصر درون لیست بر چه مبنایی مرتب شوند (مرتب سازی بر اساس حروف الفبا ، بر اساس طول رشته باشد و… ).

تابع reverse :

این تابع که در توضیحات تابع قبلی اشاره ی کوچکی به آن شد ترتیب اعضای لیست را برعکس می کند.

تابع extend :

این تابع اعضای یک لیست را به انتهای یک لیست دیگر اضافه می کند .

همچنین برای انجام این کار می توانیم به جای استفاده از تابع extend در هنگام چاپ بین دو اسم لیست های مورد نظر “+” بگذاریم .

برای این که همان اعضای لیست را n بار تکرار کنیم n را در نام لیست ضرب می کنیم . (نام لیست * n)

تابع sum :

این تابع نیز آخرین تابعی می باشد که در این مقاله بررسی می کنیم . تابع sum در مواقعی استفاده می شود که عناصر لیست مورد نظر اعداد باشند . در این صورت برای محاسبه ی مجموع این عناصر از تابع sum استفاده می کنیم.

تصویر زیر نحوه ی استفاده از توابع گفته شده در بالا را نشان می دهد :

توابع کاربردی List در پایتون

خب این مقاله هم در این جا به پایان می رسه ؛ ممنونم که تا انتهای مقاله من رو همراهی کردین. امیدوارم بعد از مطالعه ی این مقاله به راحتی از توابع کاربردی List در پایتون استفاده کنید .

تا مقاله ی بعدی خداوند یار و نگهدارتون .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *