تفاوت پریمیر و افترافکت
تا حالا شده با این سوال روبه رو بشید که تفاوت پریمیر و افترافکت چیه؟
اصلا به نظرتون تفاوتی بین این دوتا نرم افزار معروف شرکت Adobe وجود داره؟
امروز مثل قبل با کارجویا همراه باشید تا باهمدیگه تفاوت پریمیر و افترافکت رو بشناسیم و بدونیم واسه کاری که مدنظر داریم از کدوم نرم افزار باید استفاده کنیم.
موضوعاتی که در این مقاله میخوایم به بررسیش بپردازیم :
- مقدمه
- ۵ تفاوت پریمیر و افترافکت
- مقایسه نهایی و نتیجه گیری
- چشم انداز مقاله بعدی
می توانید مقالات دیگر را نیز در سایت کارجویا در ارتباط با تدوین مشاهده بفرمایید.
—————————
مقدمه
در ابتدا میخوایم مقدمهای کلی درباره این دو نرم افزار پرکاربرد شرکت ادوبی واستون بگیم و بعدش به تفصیل به بررسی تفاوت پریمیر و افترافکت بپردازیم.
افترافکت،یکی از مشهورترین نرم افزارها در حوزه تدوین،ساخت جلوه های ویژه،افکت گذاریهای مختلف،ایجاد موشن گرافیک و کامپوزیت هستش و ادوبی پریمیر هم یکی از قدیمی ترین نرم افزار های تدوین انواع فیلم،ویدیو و کلیپ هست و میتونیم پریمیر رو به عنوان یه استدیو کوچیک در نظر بگیریم،چون خیلی قابلیت های زیادی از جمله تدوین و میکس و مستر صدا و … رو داره.
همونطور که میدونید هر سال هم آپدیت های جدید و متعددی از این دو نرم افزار که قابلیت های زیادی بهشون اضافه شده یا باگها و مشکلات اونها برطرف شده،توسط شرکت ادوبی در اختیار کاربران قرار میگیره.
۵ تفاوت پریمیر و افترافکت
خب رسیدیم به بحث اصلی این مطلبمون …
تفاوت پریمیر و افترافکت رو میخوایم باهم ببینیم.
۵ تا از مهمترین تفاوت هاشون رو در لیست زیر مشاهده می کنید که به ترتیب همه رو باهم بررسی می کنیم :
- تفاوت پریمیر و افتر افکت در تایم لاین ها
- تفاوت در حوزه ویرایش
- تفاوت پریمیر و افترافکت در تنظیمات میکسر صدا
- تفاوت پریمیر و افترافکت در مدیریت فایل
- تفاوت پریمیر و افترافکت در افکت ها
تفاوت پریمیر و افترافکت در تایم لاین ها
تایم لاین قسمتِ مشترکِ محیط نرم افزاری دو افترافکت و پریمیر هستش که از دید کاربران،تایم لاین پریمیر جذاب تر بوده و سکانس بندی آسانتر و راحت تر بودن کار با تایم لاین سرعت بیشتری به تدوین میدهد.
با توضیحات بالا میتوان نتیجه گرفت که پریمیر برای تدوین ویدیوهای طولانی تر و فرسایشی مناسب تر هستند چون دست تدوینگر بازتر است ولی برای کلیپ های کوتاه که نیاز به افکت گذاری های مختلف و با رعایت جزئیات دارد،افترافکت میتواند گزینه بهتری باشد.
تفاوت در حوزه ویرایش
دومین تفاوت پریمیر و افترافکت،مربوط به ابزارهای ویرایش است.پر و پیمون بودن پریمیر از لحاظ داشتن ابزارهای مختلف باعث شده تا برای تدوین پروژه های بزرگ مناسبتر باشد.اما همانطور که در قسمت قبلی گفتیم،افترافکت هم در ساخت جلوه های ویژه ، موشن گرافیک و بسیار کمک کننده است.
تفاوت پریمیر و افترافکت در تنظیمات میکسر صدا
علاوه بر تدوین قسمت های تصویری یک ویدیو،قسمت های صوتیش هم نیاز به میکس و مستر و بعضا حذف نویز دارند و توانایی بالای پریمیر در این قسمت نیز بسیار قابل توجه است و پریمیر همانند یک میکسر صدای بسیار عالیست که توانایی افزودن صدا،میکس و کنترل آن ها را دارد.
اما افترافکت در این زمینه نمیتواند با پریمیر رقابت کند و میتوانید پروژه های افترافکت خودتون رو بعد از اتمام پروژه،وارد پریمیر کنید و صدا گذاری رو در محیط نرم افزاری پریمیر انجام بدید.
تفاوت پریمیر و افترافکت در مدیریت فایل
تفاوت پریمیر و افترافکت در زمینه مدیریت فایلها بسیار ناچیز است و هردو به خوبی مدیریت فایل را انجام میدهند اما در پریمیر همانطور که گفتیم چون برای ویرایش ویدیوهای طولانی و تعداد فایل های ورودی زیاد بسیار مناسب است،این امکان قویتر است.
تفاوت پریمیر و افترافکت در افکت ها
پریمیر و افترافکت هردو افکت های متنوعی دارند ولی افترافکت،افکت های پیشرفته و منحصر به فردی داره که توی هیچ نرم افزاری پیداشون نمی کنید.مثلا تمامی افکت های مربوط به متحرک سازی،تغییر تنظیمات نور،تاشدن و شفافیت بعضی از نقاط ویدیو و … فقط در نرم افزار افترافکت موجوده و می تونید از اونا به بهترین شکل استفاده کنید و همچنین با کمک افکتهای مختلفِ افترافکت،جلوه های ویژه هم ساخت و حتی حذف پرده سبز رو هم میشه با افترافکت انجام داد. اگه نمیدونید در پریمیر چجوری پرده سبز یا کروماکی رو حذف کنید،اصلا ناراحت نباشید فقط کافیه اینجا کلیک کنید.
مقایسه نهایی و نتیجه گیری
به طور کلی نرم افزار پریمیر،برای ادیت فیلم های خام که مستقیم از طریق فیلم برداری از صحنه گرفته می شه مناسبترن و با استفاده از پریمیر میشه به صورت حرفه ای این مدل فیلم ها رو تدوین کرد،چون ابزارهای خارق العادهای برای ادیت ویدیو توی پریمیر پیدا میشه.اما از افترافکت برای ساخت موشن گرافیک ، افزودن افکت های مختلف روی ویدیو ، افزایش کیفیت ویدیو ، ساخت جلوه های ویژه و … استفاده میشه.
پس بازهم برمیگردیم به صحبتی که در ابتدای مقاله داشتیم؛اینکه پیشنهاد ما برای ادیت فیلم های طولانی و یا ادیت چند فیلم به صورت همزمان،نرم افزار پریمیر و برای ادیت فیلم های کوتاه و یا ساخت موشن گرافیک به صورت تکی، افتر افکت هست.
در نهایت میشه گفت که با وجود تفاوت پریمیر و افترافکت،این دو نرم افزار قدرتمند می تونن مکمل های خیلی خوبی برای همدیگه باشن و نقصهای همدیگه رو جبران کنن.
چشم انداز مقاله بعدی
در این مقاله درباره تفاوت پریمیر و افترافکت مفصل صحبت کردیم و امیدوارم که از این مطلب بتونید استفاده خیلی خوبی ببرید و بازهم همراه کارجویا باشید چون همچنان مقاله های متنوع در زمینه تدوین با ادوبی پریمیر رو میتونید از کارجویا انتظار داشته باشید.
منابع :